<b>SKIBRILLER MED INFO PÅ RUTA:</b> Dine neste skibriller? Her kan du følge med på dine egne og andres prestasjoner i bakken, rett på brilleglasset. Og du kan få opp tekstmeldinger fra mor ...  Foto: Recon Instruments
SKIBRILLER MED INFO PÅ RUTA: Dine neste skibriller? Her kan du følge med på dine egne og andres prestasjoner i bakken, rett på brilleglasset. Og du kan få opp tekstmeldinger fra mor ... Foto: Recon InstrumentsVis mer

All info rett i skibrillene

Med disse kan du få sms-er rett på brilleruta.

Recon Instruments kom med sin første versjon av skibriller med Head Up Display (HUD) allerede i 2010. Etter det har utviklingen selvsagt gått sin gang. Nå presenterer de den nyeste versjonen med enda flere muligheter.

LES OGSÅ:

Det er kanskje på tide å finne rem brillene og sette fart motskiløypene? Ifølge Skiinfo, er det hele 36 skisentre som er åpne i helgen.

Med informasjon rett i brillen

Vi har tidligere testet skibriller, men da av den enklere, mindre avanserte sorten. Den typen som egentlig stort sett er en brille til beskyttelse mot lys, vær og vind.

Så kom HUD: Head Up Display. Du kjenner det kanskje fra bilindustrien? Det er etterhvert flere biler som har nettopp denne muligheten: Her projiseres informasjonen fra instrumentpanelet opp på frontruta, slik at du har viktig informasjon i synsvidden hele tiden.

Så også med denne moderne typen skibriller: "Viktig" informasjon projiseres på glasset i brilen, slik at du kan ha full oversikt over ... nettopp: Viktige saker som fart, hvor lenge du er i lufta under et hopp, navigasjon slik at du skal finne frem til varmestua ... ja, sånne ting.

Er du fristet?

Funker med flere brilletyper

Ja, for om du er fristet, så e det ikke sikkert at du behøver å kjøpe deg ne briller. Det kommer selvsagt an på hvor gamle briller du har, og om de er av riktig type. Men i alle fall:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Teknologien som muliggjør at du skal ha rett-i-fleisen informasjon som dette, er utviklet av selskapet Recon Instruments.

Det som er bra, er imidlertid at teknoligien er utviklet for å kunne funke sammen med briller fra flere produsenter: Du kan bruke det med briller fra Oakley, Smith, Scott, Uvex, Alpina, Briko og Zeal.

Foto: Recon Instruments
Foto: Recon Instruments
Foto: Recon Instruments
Foto: Recon Instruments

Snow2

Snow2 heter antså den nyeste generasjonen med brillenavigasjon som nå presenteres for kommende sesong. Dersom du allerede har et par smarte briller med en tidligere versjon av den, kan du bytte denne - om ikke, må du kjøpe hele settet med briller inkludert. Kun bytte av Now-enhet, koster 399 dollar, eller cirka 2.444 kroner.

Enheten kan også kobles opp mot iOs eller Android-enheter - slik at du også kan få tekstmeldinger rett på brilleskjermen. Du kan også koble deg sammen med kompiser og dermed få full oversikt over hvor godt an de ligger i løypa.

Enheten kan også kobles opp mot actionkameraer og pulsmålere.

Batteriet skal vare i seks timer før du må lade.