Alene med å bruke Gore-Tex

Det norske skomerket Alfa gjør comeback med en ny serie skisko.

<strong>LEKKER DESIGN:</strong> Alfa forsvarer de høye prisene med bruk av blant annet Gore-Tex, noe de er alene om i skiskomarkedet.  Foto: THOMAS STRZELECKI
LEKKER DESIGN: Alfa forsvarer de høye prisene med bruk av blant annet Gore-Tex, noe de er alene om i skiskomarkedet. Foto: THOMAS STRZELECKI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Du brukte sikkert Alfa-skisko da du var liten,» er det første vi får høre under presentasjonen av det 80 år gamle norske skomerkets serie med nye skisko, som lanseres høsten 2014.

Det husker vi ikke, og for å være helt ærlig har vi egentlig ikke noe spesielt forhold til merket. Akkurat dét ønsker Alfa å gjøre noe med neste sesong: De vil gjøre merket til førstevalget når du tenker skisko.

Dårlig glid? Slik smører du skiene riktig

Stor satsning til høsten

Det betyr et comeback til høsten med ny logo, ny merkevare og ny produktdesign.
For mens de for øyeblikket er de mer kjent for sine «ekstreme» skistøvler beregnet for veldig kalde og krevende forhold, samt uniform- og vernesko og fjellstøvler, skal det nå satses på et større sortiment med skisko.

Håpet er å ta markedsandeler fra Alpina, Fischer, Madshus, Rossignol og Salomon.

Se bilder av den kommende kolleksjonen her:

Foto: THOMAS STRZELECKI
Foto: THOMAS STRZELECKI
Foto: THOMAS STRZELECKI
Foto: THOMAS STRZELECKI
Foto: THOMAS STRZELECKI
Foto: THOMAS STRZELECKI
Foto: THOMAS STRZELECKI


De eneste

Alfa sier de er alene om å bruke Gore-Tex i sine skisko, også de skoene selskapet har på markedet nå. Det betyr at de som er ute etter vanntette skisko med gode pusteegenskaper kan glede seg – såfremt du har god råd.

Toppmodellen Alfa Pro Series starter på 3.500 kroner, og er vel utenfor de fleste skientusiasters rekkevidde. Det samme gjelder nok Advance-serien, som er Alfas nest dyreste sko med en prislapp som på 2.600 kroner og oppover.

To-delt snøbrett? Ja, det finnes

High-end

Pål Olim er administrerende direktør i Alfa, og sier til DinSide at de to de to dyreste seriene er beregnet for de som går litt mer og litt lenger på tur enn de fleste, og som har råd til skisko i den øvre prisklasse.

Oss vanlige, dødelige skientusiaster kan heller håpe på at Dynamic og Core-skoene (førstnevnte med Gore-Tex, sistnevnte uten) havner i storkjedenes skipakkeløsninger. Skal du kjøpe skoene løst koster de mellom 1.500 og 2.000 kroner.

- Folk betaler ekstra

Spesielt Core-skoene er beregnet for den vanlige turgåer, som verken går for ofte eller for langt. Men når denne gruppen også kan finne skisko til rundt 600 kroner, spørs det ikke om 1.500 for et par skisko blir i det meste laget.

– Så lenge skiskoene har Gore-Tex, er det ikke noe problem. Dette er folk villige til å betale ekstra for, det har vi merket på Alfa-skoene som har vært til salgs de to siste årene. Ønsker du å holde deg varm og tørr på beina, er Alfa unike, sier Calle Aamodt, avdelingsleder for langrenn hos velrenommerte Oslo Sportslager.

Les mer: ski, langrenn, snø og vinter

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!