Lur patent holder på varene selv om pølsene skulle bli litt sprø. Foto: Produsenten
Lur patent holder på varene selv om pølsene skulle bli litt sprø. Foto: Produsenten Vis mer

Aldri mer pølser i bålet

Smart grillpinne-variant sørger for hel mat på grillen.

Publisert
Sist oppdatert

Pølser er populært sommerstid, og hvem har vel ikke grillet pølser på spyd?

Men har du gjort det, husker du sikkert også problemet med tykke hjemmespikkede pinner som får pølsene til å revne, knekke eller falle i bålet. Eller som er umulige å bruke for å få jevnt stekt grillmat.

Slik blir grillmaten perfekt, hver gang

Snurrepinner

Etsy.com har noen lagt ut et produkt som kan være en fin løsning på problemet. Hot Dog Roasters dropper hele spyd-prinsippet, til fordel for en snedig krøll. Her er metallpinnene snurret med den spisse enden vendt inn i krøllen, slik at de kan holde pølser i diverse størrelser på plass uten risiko for knekk og nedfall.

Pinnene er også utstyrt med treskaft og opphengsnor i den kalde enden.

Pølsegrillpinnene kommer i par på to, og koster 22 dollar før frakt. Men det bør slett ikke være en stor heksekunst å lage noe lignende dersom du er litt hendig.

Sommerens beste pølser og annen grillmat er kåret

Flere varianter

Dette er imidlertid ikke de eneste smarte pølsepinnene vi har sett. Her er flere redskapsvarianter vi har funnet i handelen, noen helt enkle, andre med ganske finurlige løsninger.


Men ikke stikk flere ganger

Redd for tørr grillmat? En av tabbene mange gjør er å være for ivrige med grillgaffelen. Stikker du i maten, renner saften rett og slett ut, og du risikerer tørre træler fremfor saftige godbiter.

Du må imidlertid gjerne bruke gaffel eller grillspyd i pølsene. I hvert fall så lenge pølsen sitter på gaffelen mens du griller den. Så lenge du ikke fjerner spydet under grilling, holder saftene seg på plass i maten.

Mer: Styr unna grillgaffelen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer