<strong>HVA ER DÉT!?</strong> Du vil garantert vekke oppmerksomhet hvis du kommer farende med en Ziesel midt i skogen.  Foto: Hiconsumption.com
HVA ER DÉT!? Du vil garantert vekke oppmerksomhet hvis du kommer farende med en Ziesel midt i skogen. Foto: Hiconsumption.comVis mer

Actionrullestolen for vinterbruk

Hva får du hvis du krysser en stridsvogn og en rullestol?

Vi er en nasjon med vinterglade friskuser, men ikke alle er like glade å slite seg ut i langrennsporet. Hvis du er dårlig til bens, eller bare fortrekker å rase rundt i skiløypene i sittende posisjon: Møt Der Ziesel!

LES OGSÅ: Ja, håndvarmere hjelper

Offroad-rullestol

Der Ziesel kommer i flere farger. Foto: Hiconsumption.com
Akselerering, rygging, bremsing og styring kontrolleres med joystick. Foto: Derziesel.com
Der Ziesel takler de fleste typer underlag. Foto: Hiconsumption.com
Firepunkts sikkerhetsbelte. Foto: Derziesel.com
Beregnet for alle årstider. Foto: Derziesel.com
Der Ziesel leveres også med tilhengerfeste. Foto: Derziesel.com

Den tyske produsenten Mattro har tatt rullestolen til steder den aldri før har vært med terrengkjøretøyet Der Ziesel.

Der Ziesel er drevet av kraftige gummibelter og ligner mer på en liten stridsvogn enn en elektrisk rullestol.

Fordelen med beltedrevne kjøretøy er at de kan ta seg fram på underlag med dårlig bæreevne, som snø, sand og gjørme. Denne muskelbunten av en rullestol kan derfor brukes året rundt, og ta seg fram i en rekke forskjellige typer terreng, inkludert skibakker, skiløyper og akebakker.

Offroaderen Der Ziesel drives av et oppladbart batteri som holder kjøretøyet i gang i fire-fem timer i strekk, og har en toppfart på 35 kilometer i timen.

Den styres av en joystick, og du sitter trygt fast med det solide, firepunkts-sikkerhetsbeltet oppå det automatisk oppvarmede setet.

Leveringsklar i februar 2014

Prisen på Der Ziesel beregnes å bli omkring 250.000 norske kroner. Denne prisen inkluderer ikke batteriladeren (omkring 13.000 norske kroner), tilhengerfestet og eventuell frakt, moms og toll.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge nyhetsbrevet til produsenten kommer de første Ziesel-kjøretøyene til å bli leveringsklare i februar 2014. For mer informasjon kan du ta kontakt med produsenten Mattro.

Selv om Der Ziesel er batteridrevet og markedsføres som et miljøvennlig kjøretøy, er det foreløpig uvisst om den er lovlig å bruke i det norske landskapet.

LES OGSÅ: Snøscooterkrigen

Her kan du se Der Ziesel i aksjon: