Smarte friluftsliv-tips

5 tips som sikrer deg en bra tur i skogen

Det trenger ikke koste skjorta å dra på tur ...

EN HYGGELIG TUR: Følger du våre smarte tips, kan turen bli ekstra hyggelig. Foto: NTB/Scanpix
EN HYGGELIG TUR: Følger du våre smarte tips, kan turen bli ekstra hyggelig. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i vinter testet vi både hvilken snyltekopp du bør ha med på tur og hvilken grillpinne som faktisk er best å ha med i sekken.

Nå har vi samlet noen av våre beste turtips til dere.

#1: Hold rumpa varm

Det er lite som er verre enn å fryse når man er på tur. For å sørge for at at tiden rundt bålet blir en hyggelig affære, bør du ha med deg et godt sitteunderlag.

Og nei, det trenger ikke være dyrt. Da vi testet sitteunderlag tidligere i vinter, kostet en av testvinnerne bare 19 kroner.

#2: Få skikkelig fart på bålet

Det finnes mange hjelpemidler som kan hjelpe deg med å få fyr på bålet når du er på tur.

Her er noen av våre beste tips:

#3: Denne maten bør du prøve på bålet

Det finnes veldig mye mer enn pølser du kan lage på bålet.

Her er tre av våre favoritter:

SJOKOLADEMUFFINS: Rykende fersk og varm sjokolademuffins med appelsinsmak, stekt på bålet, er ikke feil når man er tur. Foto: Kristin Sørdal. 
SJOKOLADEMUFFINS: Rykende fersk og varm sjokolademuffins med appelsinsmak, stekt på bålet, er ikke feil når man er tur. Foto: Kristin Sørdal.  Vis mer

#4: Slik sørger du for å holde deg varm på beina

Vi har sett nærmere på flere metoder som skal hjelpe deg med å holde beina varme når du er på tur. Uansett hvilken metode du velger, pass på at du ikke har for mye i skoene dine. Blir det for trangt, vil du uansett fryse på beina.

Her kan du lese mer om metodene vi har sett nærmere på:

#5: Har du testet en mat-termos?

Noe varmt i kroppen når man er på tur, er alltid godt. De fleste har vel kanskje en termos til varm drikke. Lever den ikke helt opp til forventningene dine, kan du ta en titt på denne testen av vanlige termoser.

MAT-TERMOS: Den er spesielt lur å ha på seg på turer hvor man ikke skal tenne bål. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
MAT-TERMOS: Den er spesielt lur å ha på seg på turer hvor man ikke skal tenne bål. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer

Men har du tenkt på at det finnes termoser som er spesiallaget for mat? Fordelen med disse er at de har en større åpning som gjør det lettere å få mat både i og ut av termosen.

I tillegg kan det sette seg litt matlukt i termoser når man bruker dem til for eksempel gryterett. Så drar du mye på tur, kan det være greit å ha en mat-termos også. Hvilken du i så fall bør velge kan du lese mer om her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!