<strong>EN KLAR FORDEL:</strong> Du har kun én knapp å forholde til på 360Fly-kameraet.  Foto: 360Fly.com
EN KLAR FORDEL: Du har kun én knapp å forholde til på 360Fly-kameraet. Foto: 360Fly.comVis mer

360Fly: Når du vil få med deg alt

Endelig et actionkamera som gjør noe GoPro ikke kan. Nyvinningen kommer til sommeren.

Det er ingen tvil om at GoPro nærmest har en total dominans på actionkameramarkedet, og spesielt ille er det for konkurrentene at GoPro har kommet så langt at merkevaren har blitt et verb.

Da er det tøft å få innpass for andre aktører.

Denne gjør noe ikke GoPro kan

Vel, det er lov å prøve seg og det er akkurat det 360Fly vil gjøre den kommende sommeren. For mens GoPro hele tiden utbedrer sortimentet sitt så konkurrentene alltid blir hengende etter – både på pris på tech-specs – vil 360Fly tilby noe som GoPro ikke kan: Å filme i 360 graders vinkel.

TEST: Et sørkoreansk alternativ til GoPro

360Fly vil legge seg på rundt 2.400 kroner i pris, det samme som GoPro Hero+ Silver ligger på i dag. Batteritid vil også ligge på rundt to timer, det samme som Silver sin kapasitet (alt avhengig av hva slags tilbehør du bruker og temperatur ute), så her er det ikke så stor forskjell.

La oss sammenligne litt

STØRRELSE: Den er ikke avskrekkende, her ser du den sammen med en baseball.  Foto: 360fly.com
STØRRELSE: Den er ikke avskrekkende, her ser du den sammen med en baseball. Foto: 360fly.com Vis merVekt? 360Fly veier 120 gram, mens Silver veier 74 gram. Men sistnevnte skal du selvsagt ha i kamerahuset, og da er du oppe i 136 gram, altså mer.

Under vann er det derimot en klar forskjell: 360Fly tåler bare fem meter, mens Silver skal tåle dybder på opptil 40 meter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også: En backflip på sykkel over 22 meter dypt juv

360Fly har oss bekjent ikke sluppet noen tekniske spesifikasjoner for oppløsning, annet enn at de slipper den i tre versjoner: 16, 32 og 64 GB.

Den har kun én knapp du skal forholde deg til, og skal brukes sammen med en Android eller iOS-app til mobilen via WiFi eller Bluetooth. Her kan du kjapt redigere og dele dine videoer, hevder produsenten.

Ikke et actionkamera?

EN BILLIGERE UTGAVE: Til sommeren slippes også 360MicroFly, som du monterer rett på mobilen. Den vil koste rundt 600 kroner.  Foto: 360fly.com
EN BILLIGERE UTGAVE: Til sommeren slippes også 360MicroFly, som du monterer rett på mobilen. Den vil koste rundt 600 kroner. Foto: 360fly.com Vis merSamme produsent sier det ikke bare er 360-vinkelen som skal skiller denne fra GoPro, for dette er ikke et actionkamera, men et livsstilskamera. Som i at du kan få med deg hele stua når poden tar sitt første skritt eller få med alle barna som er med i bursdagsselskapet.

Jeg tror likevel vi kaller en spade for en spade: Dette er og blir et actionkamera du fester på et stativ eller hjelmen din.

Her ser du reklamen: