Smarte kameravester

Lei av at kameraet dingler rundt halsen i skogen eller på ferie?

<strong>FOR RYGGSEKK:</strong> StrapShot lar deg feste kameraet til skulderreimen på ryggsekken. Veldig praktisk for de som liker å ta bilder ute i naturen.  Foto: Cottoncarrier.com
FOR RYGGSEKK: StrapShot lar deg feste kameraet til skulderreimen på ryggsekken. Veldig praktisk for de som liker å ta bilder ute i naturen. Foto: Cottoncarrier.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste har opplevd det: Et kamera rundt halsen som dingler irriterende rundt brystet og gir deg nakkeplager i samme slengen. Ikke minst er dette plagsomt når du er ute i naturen og tar bilder.

Det er disse problemene kanadiske Andy Cotton vil til livs med sine Cotton Carrier-fotovester, beregnet for mennesker i aktivitet med et ønske om å ha kameraet lett tilgjengelig.

Først i verden: Vanntett kamera med utskiftbart objektiv

Lås kameraet fast

Slik funker det: Først strammer du vesten tett inntill kroppen, så skrur du på et feste i kamerastativinngangen og trer kameraet ned på vesten mens linsen peker til siden. Du låser så kameraet til vesten ved å vende det nitti grader.

FØLGER MED: Et eget håndfeste følger med kameravesten.  Foto: Cottoncarrier.com
FØLGER MED: Et eget håndfeste følger med kameravesten. Foto: Cottoncarrier.com Vis merPerfekt for paparazzi-fotografer?

Poenget er at det skal sitte trygt, men samtidig være enkelt og kjapt å få av. Firmaet selger også vester beregnet for to kameraer, som skulle passe selv de mest hardbarkede paparazzi- og naturfotografer.

Les: Er dette markedets beste kameramobil?

Vi falt likevel mest for StrapShot-tilbehøret, som gjør at du kan feste kameraet på skulderreimen til ryggsekken, eventuelt i beltet.

Det koster

Vesten beregnet for ett kamera koster rundt 900 kroner, mens ryggsekk-festet koster 470 kroner. Frakten på 440 kroner, med norsk moms på toppen, gjør nok at dette passer mest for ekstreme naturfotografer som er utendørs halve året.

Alt om kamera fra DinSide