S5s fingersensor betydelig bedre

Programvareoppdatering gir også raskere kameraoppstart.

<strong>BEDRE SENSOR:</strong> En av nyvvingene til Galaxy S5 var fingeravtrykksensoren, som nå er blitt vesentlig bedre siden lanseringen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
BEDRE SENSOR: En av nyvvingene til Galaxy S5 var fingeravtrykksensoren, som nå er blitt vesentlig bedre siden lanseringen. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Samsung har nå begynt å sende ut en programvareoppdatering til sitt flaggskip, Galaxy S5. Den mest merkbare forbedringen for vår del, er at fingersensoren nå er raskere og virker langt mer presis enn før.

Faktisk har vi nå testet gjenkjennelsen et dusin ganger uten at vi noen gang har vært nødt til å skanne fingeren på nytt, noe vi opplevde jevnt og trutt da vi testet Galaxy S5 for en drøy måned siden, som til tross for denne svakheten høstet en sekser på Dinsides terning.

(Og ja, vi har testet med noen andre fingre også for å påse at den ikke bare har senket terskelen for hva som blir godkjent.)

Forbedret ytelse

Oppdateringen gjør også at ytelsen er forbedret, spesielt med tanke på minnehåndteringen. Med den opprinnelige programvaren hadde telefonen en tendens til å lugge litt når telefonen lastet ned og oppdaterte apper i bakgrunnen, men også det er blitt merkbart bedre.

Kameraappen skal nå også starte raskere, og det samme gjelder galleriappen. Oppdateringen innebærer imidlertid ingen oppgradering av selve operativsystemet (fortsatt versjon 4.4.2).

Les også: 15 tips for deg med Samsung Galaxy S5

Slik oppdaterer du

Dersom du ikke har fått beskjed om at en oppdatering er tilgjengelig, kan du selv sjekke ved å åpne innstillinger-appen og skrolle ned til «om telefonen», for så å trykke på «programvareoppdatering».

Oppdateringen tar cirka 100MB, så du kan med fordel vente til du er koblet på et trådløst nettverk, med mindre du har et abonnement med en solid datapakke.