Sorry folkens, nå er det på'n igjen... Foto: PJ
Sorry folkens, nå er det på'n igjen... Foto: PJVis mer

iPhone 4: Nå virker den igjen

Overgangen til vintertid ga iPhone-eierne en gyllen mulighet til å sove en time lenger. Hva skal du skylde på nå?

Når vi gikk over til vintertid endret iPhonen automatisk til riktig klokkeslett. Problemet var bare at vekkerklokken ikke fulgte med, slik at alarmen gikk av en time for sent.

Problemet så ut til å være en bug i iOS 4.1 (den gjeldende versjonen av Apples operativsystem for de mobile enhetene), og gjaldt kun dersom du hadde satt opp alarmen som en gjentakende alarm, f.eks. klokka 07.00 hver ukedag. Problemet gjaldt altså ikke engangsalarmer.

Nå virker det igjen

I vår sak fra 31/10 trodde vi at Apple ville fikse buggen med en ny softwareoppdatering (versjon 4.2), men den har ennå ikke kommet. Det var derfor litt uventet da vår leser Jan Westgård i dag tipset om at problemet allerede er borte:

- Jeg har selv hatt dette problemet etter overgang til vintertid, men tidligere denne uken endret jeg alarmen og etter det ringer den når den skal. Det har ikke vært noen softwareoppgradering, men jeg mistenker at årsaken til at det nå fungerer er at USA sist søndag gikk fra sommertid til vintertid.

- Klokken på telefonen ser ut til å følge tidsendringen der man er, mens alarmen følger tidsendringen i USA, avslutter Jan Westgård.

Men hva skal du skylde på nå?

Buggen gjorde antagelig at mange iPhone eiere ble forsinket, men vi skal heller ikke se bort fra at mange brukte dette som en gyllen forklaring bare for å kunne sove en time lenger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det store spørsmålet er selvsagt hva de i den siste gruppen nå skal bruke som unnskyldning når de kommer en time for sent på jobben.

Vel, for å gi deg litt hjelp på veien har vi børstet støv av vår Unnskyldningskalkulator, som gir deg utallige bortforklaringer å komme med.

Unnskyldningskalkulateren får du her!