Ikea-sjefen Ingvar Kamprad har åpnmet bank i blant annet Norge.
Ikea-sjefen Ingvar Kamprad har åpnmet bank i blant annet Norge.Vis mer

Ikea-sjefen åpnet bank i Norge

Mens banker verden over går over ende, er det enkelte som synes det er lurt å satse i krisetider.

På tampen av forrige uke fikk Norge en ny bank, da finansieringsselskapet Ikano fikk bankstatus.

Banksatsningen er et resultat av at de nordiske selskapene innen Ikano-konsernet er slått sammen til ett selskap. Den norske grenen av selskapet heter nå Ikano Bank SE, Norgefilialen.

De beste nettbankene kåret

Ingen umiddelbare konsekvenser

Sammenslåingen vil ikke få noen umiddelbare konsekvenser for kundene, melder Ikano Bank.

- Bankstatusen gir oss mulighet til å vurdere nye produkter, men vi har intet nytt på trappene. Og i dagens bankmarked starter en kanskje ikke med utlån fra dag én?, sier Morten Grusd i Ikano Finans til ABC Nyheter.

Så dersom du ikke er fornøyd med for eksempel boliglånsrentene i din nåværende bank, er det foreløpig ikke mulig å skifte til Ikano Bank.

DinSide anbefaler likevel at du tar en titt på våre lister over bakenes utlånsrenter. Oversiktene oppdateres kontinuerlig, og kommer din bank dårlig ut på listen, bør du vurdere om du bør prøve å skifte bank.

Boliglån inntil 1 million kroner
Boliglån inntil 2 millioner kroner

Ikea-sjefen står bak

Det er den styrtike Ikea-gründeren Ingvar Kamprad som står bak Ikano-gruppen. Konsernet ble opprettet i 1988, og har holdt på i Norge siden 1991.

Blant annet har selskapet stått bak Ikea-kortet, som har tilbudt betalingsutsettelse på varer kjøpt hos den svenske møbelgiganten. De står også bak liknende betalingskort for selskaper som Elkjøp og Lefdal, Synsam og andre samarbeidspartnere.

I tillegg tilbyr selskapet kredittkortene Kash Visa og View Visa.

Les også: Her er de billigste kredittkortene