Foto på 10 minutter

NYHET: Siste nytt fra USA innen foto: En selvbetjent kiosk som fremkaller og kopierer bildene dine på 10 minutter. Dessverre ødelegger den negativene i samme slengen.

Publisert
Sist oppdatert

Allerede finnes slike kiosker for digitale bilder. Der overfører du bildefilene fra minnekort eller diskett, og får ferdige kopier tilbake.

Negativt

Lettvint, som det meste annet innen digital fotografering. Aktørene innen bildebasert foto tar nå opp kampen. Et av virkemidlene er fotokiosken, fra selskapet Applied Science Fiction, som også tar 35 mm film.

Foto på 10 minutter


Den er enkel i bruk og du kan justere, rotere og beskjære bildene før du skriver ut kopiene.

Genialt? Mnja. Kiosken ødelegger dessverre negativene dine i fremkallingsprosessen, noe som er, eh, negativt. Grunnen er at den bruker ultrarask "dry film processing" - med få kjemikalier.

Til gjengjeld får du digitale bildefilene på en CD. Oppløsningen på filene er ukjent, men sies å være akseptabel. Prisen inkludert 24 kopier er for tida rundt 15 dollar (110 kroner).

Neste år

- De fleste fagfolk fortalte oss på forhånd at det var umulig å bruke en slik teknologi i praksis, sier Dan Sullivan, administrerende direktør i Applied Science Fiction, til Time Magazine.

Kiosker er tatt i bruk i New York og Boston, og nylig åpnet en "filial" i München i Tyskland. Neste år skal kioskene settes ut i masseproduksjon.
I dag finnes rundt en milliard filmbaserte kamerarer i verden. Utviklerne har klokkertro på mulighetene i dette markedet.

- Og når folk går over til digitale kameraer, kan de kopiere også sine digitale bilder i kiosken, sier Sullivan.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer