DinSide solgt

DinSides grunnlegger og admininstrerende direktør, Bernhard A. Steen, har kjøpt DinSide fra Scandinavia Online.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eniro/Scandinavia Online har, etter initiativ fra DinSides grunnlegger og administrerende direktør/ansvarlig redaktør Bernhard A. Steen, solgt alle aksjene i DinSide. Dette er helt i tråd med Eniros strategi for det norske markedet, hvor mye av fokuset vil være på portalen, katalog- og søketjenester.

-- Jeg er naturligvis svært lykkelig over å få anledning til å eie DinSide igjen, sier Steen. Da Eniros oppkjøp av Scandinavia Online ble kjent, ble det spekulert i hvorvidt DinSide ville passe inn i den fremtidige strategien til selskapet. Jeg tok da kontakt med styreformann i DinSide, Kristin Skogen Lund, for å diskutere en eventuell overtakelse, og etter å ha gått noen runder, har vi nå undertegnet en avtale hvor jeg kjøper alle aksjene i DinSide fra SOL/Eniro. Alle ansatte vil nå også få anledning til å kjøpe aksjer i selskapet, noe jeg tror vil – om mulig – gjøre en fantastisk gjeng enda mer motiverte.

DinSide ble startet i april 1997, og lanserte tjenesten i april 1998. Ved lansering bestod DinSide av tre redaksjoner, personlig økonomi, data og bil/motor, mens man på et senere tidspunkt opprettet en reiseredaksjon. DinSide Auksjon ble i desember 1999 solgt til QXL, mens SOL kjøpte DinSide fra hovedinvestor Micro Holding Invest og de ansatte i juni 2000. Oppgjøret ble gjort i 712.000 SOL-aksjer med et halvt års bindingstid.

DinSide har holdt fast ved samme strategien siden starten, nemlig å lage flere ulike ”magasiner” på internett, hvor brukerne/kjøperne er i sentrum. Fra den spede begynnelsen har antall lesere vokst til mellom 550.000 og 600.000 i måneden. DinSide er – til tross for sitt fokus på fire områder – en av de største redaksjonelle nettjenestene i Norge. I dag er det 21 ansatte i DinSide. Selskapet hadde et svært godt år og tjente penger i 1999, men har som de fleste andre nettsteder tapt penger i 2000 og 2001. Responsen fra annonsører er imidlertid stadig bedre, og i år regner ledelsen med måneder med positivt resultat.

DinSide har de tre siste månedene hatt et snitt på over 500.000 lesere i måneden.

Kontakter:
Bernhard A. Steen, 92 05 42 58
Kristin Skogen Lund, 40 31 39 45