Dette svarer Skattelisten.info om kritikken

Publisert
Sist oppdatert

Dinside har skrevet flere artikler om Skattelisten.info, som tilbyr anonyme skattesøk for 950 kroner søket.

I forbindelse med vår siste artikkel fikk vi først svar da vi la fram en liste over all kritikken mot tjenesten. Spørsmålene våre ville han nemlig ikke svare på.

Her er hele e-posten en ikke-navngitt person i Skattelisten.info sendte oss.

LES OGSÅ:
* Skattelisten.info: «Idioter som deg bestiller uten å læse»
* Skattelisten.info: - Vi forstår at dette for enkelte kan virke som en høy pris. Men med kostnadsnivået i Norge, hvor en skive brød med brunost kan koste 89 kroner, er dette dessverre nødvendig
* Skattelisten.info krevde først 1.200 kroner for anonyme skattesøk

1. At noen kunder av dere mener prisinformasjonen fortsatt ikke kommer godt nok fram

Til å starte med så må man i dette spørsmål huske at forbrukerombudet har givet skriftlig dokumentasjon på vi holder markedsføringsloven.

Man kan ikke have manglende opplysninger om pris samtidig med at man holder markedsføringsloven. Det betyder at enten er kundens kritik feil, eller også er vurderingen av 2 jurister fra forbrukerombudet feil.

Det store problem med pris på våre side er at de folk som ikke ser den, de ser den ikke fordi de ikke læser våre tekster. Det er umuligt å skrive sig ut av et problem når folk ikke læser hva du skriver.

Hvis man tar 1 minut til faktisk å læse teksterne på våre side, så ser man at vi faktisk opplyser MEGET klart om pris.

Der er omfattende informasjon om priser på førstesiden, som faktisk ikke indeholer andet informasjon end informasjon om priser. Hele førstesiden er altså dedikeret til emnet.

Der er også innsat et visuelt betalings ikon på førstesiden så man kan se det er en betalingsservice uten å læse teksten.
Før at komme til bestillingsiden, så må man klikke på en knapp merket med teksten "BESTTIL ANONYMT SØK" og ordet (bestill" indikerer et kjøp.

Når man kommer til bestillingssiden, så bliver man igen opplyst om priser på selve siden, der igen ikke indeholder andet informasjon om priser. Før der kan laves bestilling på bestill siden, så må man inntaste personnummer 11 sifre, og klikke på knapp som også er MERKET MED PRIS.

Vi har et meget stort problem med at relaterer til beskyldninger om manglende pris opplyning fra folk som har klikket på en knapp merket med teksten (Bestill søk total 950,- kroner per søk)

Folk er klart informeret, men når man ikke læser så kan man ikke vide.
Folk laver feil, og de har ikke lyst til å innrømme det er dem som har lavet feil, derofor er det oss som for skylden.
Folk må ta ansvar for deres handling, da det ikke er oss som har dette ansvar.

2. At dere er aggressive når det kommer til å kreve inn pengene

Vi vil have våre penger. Det er klart. AT benytte inkasso og forliksretten til å kreve de penge som vi har krav på vil vi ikke betegne som aggresivt. Det er våre rett, og det er den måte alle bedrifter opfører seg på når kunder ikke betaler.

hva havde folk forstillet seg. At vi bare stopper med å kreve penge inn fordi de ikke vil betale for den service som de har bestilt, og vi har leveret.

3. At dere har en uhyggelig tone i e-poster dere sender (blant annet kaller kunder "idioter")

kan sige meget klart at folk bliver tiltalt med den tone de selv benytter når de kontakter os. jeg har så sent som i dag lavet en annullering av en bestilling utelukkende fordi vi blev kontaktet med en høflig tone.

Det er korrekt at vi ofte har kaldt folk for idioter, og det som er værre. Men når folk opfører sig som idioter, så vil de blive informeret om dette da det er sandheden. Vi er ikke forpliktet til å opfører os politisk korrekt eller profesionelt, eller være høflige, og når folk er idioter, så vil de blive informeret om dette.

Vi kan med garanti fremlegge dokumtasjon på at folk har opført sig som idioter eller værre i alle tilfelde hvor disse ord er blevet brukt, men forventer ikke i har set (den del av samtalen) på det som i er blevet tilsendt. Det vil folk helst skjule.

Vi ser folk som nekter å lytte til fakta, lyver og forsøker å lave svindel. Vi har enda set enkelte meget grove trussler på ansattes helse.
I disse tilfelde vil der ikke blive svaret med en høflig tone i retur, og mange av disse ting er ligeudsagt idiotiske.

4. At dere legger til store summer til kravet dere vil ta til forliksrådet

Ja det er korrekt. Der er har dog været flere misforståelse om dette fra folk som tror det er en ulovligt tillegelse av ektra gebyrer eller lign, og dette er ikke tilfeldet.

Når vi går i retten, så er der mange utgifter ved dette. Der er gebyr på over 1000,- kroner alene til retten. norge er stort, og derfor er der også betydelige reisekostnader. Der skal brukes tid på forberedelse, og der skal betales advokat for at lave papir arbejde.

alt dette er ekstra kostnader som kunden uretmessigt skaber for os ved å nekte å lave en betaling. Når vi går i forliksretten for å få de 950,- kroner som vi har krav på, så krever vi samtidig ERSTATNING, for alle de ekstra kostnader som kunden har skabt for os. Dette er våre rett.

vi kan jo ikke gå i retten for et krav på 950 kroner hvis udgifter til dette er 10.000, hvis der ikke ligger en mulighed for at kreve dette erstattet.

5. At dere truer samtlige aktører, alt fra kunder til myndigheter til media, med søksmål

Nej det er ikke korrekt. Du bruker ordet "trussel" ude av sammenheng og forkert.
Vi informerer kunder, media, myndigheder om at vi vil benytte de lovlige handlinger som står til våre rådighed til å forsvare våre rettigheder hvis vi mener de bliver krenket.

Med andre ord. Vi informerer folk der bryter norsk lov, om at vi lovligt vil håndheve loven via de muligheder som er til våre rådighed.

Dette kan aldrig på nogen som helst måde karaktiseret som en trussel.
Det er våre rett, og hvis man anser det som en trussel at vi vil forsvare våre rettigheder hvis de blvier krenket, så er det fordi man er gjort noget forkert og føler seg truffet.

Hvis jeg slår deg i ansigtet, og du forteller meg du ringer til politiet hvis jeg gør det igen. Og jeg så forteller deg du skal stoppe med å true meg. Ville du så mene jeg havde retten til å sige sådan ? fordi det er præcis sådan situationen er.

At informerer om at man vil ringe til politiet når man bliver krenket er ikke en trussel, og på samme måte er det ikke en trussel når vi infomerer folk om at vi går rettens vei.

6. At dere ikke ønsker å svare på våre spørsmål.

vi giver gerne svar på spørsmål, men vi deltager ikke i bakholdsangrep hvor vi ikke har muligheden for at forsvare os. Du har først i denne email fremlagt diverse kritik punkter, og derfor er det først nå vi har muligheden for å svare. Feilen ligger altså hos deg.

Vi giver gerne svar..

Vi har heller ikke noget imod kritik eller kritiske artikler. Desverre er størstedelen av den kritik i mottaker ikke baseret på fakta eller sund fornuft.

7. At dere ikke vil fortelle hvem dere er

Det er ikke korrekt.

Det er kristian Kristiansen som eier skattelisten.info og som har ansvaret for drift og det som sker på alle andre områder. Der er dog et større antal freelancere tilknyttet til service og disse laver både søk og besvarer support email.

Support emails underskrives aldrig med navn for at undgå det bliver personligt når vi har en sur kunde der eksempelvis truer med vold eller værre. Vi kan ikke have at personer som laver support skal bekymre seg for om en eller anden idiot pludselig står på deres private adresse.

Derfor (som tidligere nævnt) kan udtalelser ikke citeres heller. Hvis du ønsker et personligt svar fra Kristian Kristiansen skal du få dette, men så må du anmode om dette.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer