Appen som er så god at Google burde ha laget den

«Pushbullet» er en drøm.

<b>KJØPER GOOGLE DETTE SELSKAPET?:</b> Ja, så bra mener vi denne tjenesten er. Med «Pushbullet» til Android og iOS er det kjempelett å sende bilder og lenker til alle dine enheter, men aller beste er opplevelsen for de med Android-mobil, for da kan man svare på SMS fra PC-en. Foto: TROND BIE
KJØPER GOOGLE DETTE SELSKAPET?: Ja, så bra mener vi denne tjenesten er. Med «Pushbullet» til Android og iOS er det kjempelett å sende bilder og lenker til alle dine enheter, men aller beste er opplevelsen for de med Android-mobil, for da kan man svare på SMS fra PC-en. Foto: TROND BIE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har en PC, et nettbrett, en mobil, en bærbar og kanskje et par mobiler til.

Er det rart om du, som oss, blir litt stressa? For å sende informasjon frem og tilbake mellom dem er ikke særlig intuitivt.

Løser mange problemer

HER STARTER DU: På mobilen, trykk +-tegnet oppe til høyre, og velg fra listen hva du vil dytte til dine andre enheter. Foto: TROND BIE
HER STARTER DU: På mobilen, trykk +-tegnet oppe til høyre, og velg fra listen hva du vil dytte til dine andre enheter. Foto: TROND BIE Vis mer
ALLE, ELLER KUN ÈN: Når du har valgt hva du vil sende, velger du til hvilken enhet. Foto: TROND BIE
ALLE, ELLER KUN ÈN: Når du har valgt hva du vil sende, velger du til hvilken enhet. Foto: TROND BIE Vis mer
Vi er derfor her for å fortelle deg at alt kan bli så mye bedre, bare du installerer «Pushbullet» på mobilen og PC-en din.

Men hva i all verden er «Pushbullet»?

Jo, det er en app til iPhone og Android, og en nettside, som gjør det mulig å dytte notater, lenker, adresser, lister, bilder og filer til alle enhetene du måtte ønske.

Alle enheter som logger inn på din Pushbullet-konto, dukker automatisk opp på alle de andre enhetene du bruker, og du kan selv definere navn til dem.

Last ned Pushbullet til Android.

Last ned Pushbullet til iPhone.

Svar på SMS på PC-en

Bruker du Android, kan du koble sammen «Pushbullet» mot SMS-appen din. Det er her den virkelige moroa oppnås. SMS-støtte ble faktisk nylig introdusert i versjon 14.8.

Pushbullet støtter samtlige Android-SMS-apper, og det er haug av dem til Android:

«chomp SMS», «Vegas SMS», «Sliding Messaging og «hello sms»».

Vi testet med «EvolveSMS».

Da kan du gjøre noe av det mest frigjørende som er kjent for menneskeheten anno 2014, nemlig å svare på SMS-en du mottar på mobilen, fra PC-en.

Når en SMS er mottatt, er det bare å trykke «Reply», skrive svaret på PC-en, og trykke enter. Aldri mer knoting på mobilen.

Installér dette

ANDROID-APPEN: Her velger du om du skal sende notater, filer eller bilder til alle dine automatiske registrerte enheter, eller noen utvlagte. Foto: TROND BIE
ANDROID-APPEN: Her velger du om du skal sende notater, filer eller bilder til alle dine automatiske registrerte enheter, eller noen utvlagte. Foto: TROND BIE Vis merBruker du Chrome, må du installere utvidelsen for å få varslene levert til skrivebordet.

Det finnes selvsagt også en Firefox-utvidelse.

Chrome-utvidelsen har sågar en funksjon som lar den kjøre i bakgrunnen selv om Googles nettleser er lukket.

Du finner denne funksjonen ved å høyreklikke på utvidelsesikonet i Chrome, velge «Options» og huke av for «Keep Pushbullet running after I close Chrome».

Ønsker du ikke å bruke nettleser-utvidelsen, kan du laste ned Windows-klienten.

OS X-versjonen kommer «snart», ifølge utviklerne. Det samme gjelder iPad-versjonen.

Prøv dette

NÅR DU VIL SE INNHOLDET ET ANNET STED: Dytt en nettside til en annen nettleser. Nettsiden åpnes automatisk på den valgte enheten. Foto: TROND BIE
NÅR DU VIL SE INNHOLDET ET ANNET STED: Dytt en nettside til en annen nettleser. Nettsiden åpnes automatisk på den valgte enheten. Foto: TROND BIE Vis merHar du noen gang kommet over en nettside du ønsker å sende direkte til en nettleser på en annen PC?

Dette er lekende lett med «Pushbullet», for den registrere automatisk alle nettlesere (det er en liten hake med dette, les videre) du er logget inn på med tjenesten.

Det er bare å trykke på «Pushbullet»-ikonet oppe til høyre i nettleseren når du er inne på nettsiden du vil dytte avgårde, og velge riktig nettleser.

Nettsiden åpnes så automatisk på valgt enhet.

Men hvorfor ser du kun èn Chrome og Firefox-enhet på pushbullet.com? Dette er fordi utvidelsene til de to nettleseren ikke lar utviklerne identifisere flere forskjellige PC-er.

Dette problemet løses ved å installere et lite Windows Pushbullet-program som kjører i bakgrunnen.

HØYREKLIKK: Har du Pushbullet' Windows-program installert, er det bare å høyreklikke på fila du ønsker å sende, og velge enhet. Foto: TROND BIE
HØYREKLIKK: Har du Pushbullet' Windows-program installert, er det bare å høyreklikke på fila du ønsker å sende, og velge enhet. Foto: TROND BIE Vis mer


Aktiver dette...

Som om ikke det er nok synkroniserer den all tekst du kopierer på en Android-mobil, til alle de andre Android-mobilene du kanskje har liggende.

«Universal copy & paste» er navnet, og du finner dette under innstillingene i appen. Funksjonen er ikke på som standard, du finner den her:

«...» -> «Settings» -> «Advanced Settings» -> «Universal copy & paste».

...og dette

MOBIL-VARSLENE PÅ SKRIVEBORDET: Har du en nyhets-app installert, sendes varslet til skrivebordet. Aldri gå glipp av noe igjen. Foto: TROND BIE
MOBIL-VARSLENE PÅ SKRIVEBORDET: Har du en nyhets-app installert, sendes varslet til skrivebordet. Aldri gå glipp av noe igjen. Foto: TROND BIE Vis merEn annen nyttig funksjonen er det å kunne motta samtlige varsler på alle Android-mobilene. Dette er heller ikke aktivert som standard, men skrus enkelt på fra Android-appen:

«...» -> «Settings» -> «Advanced Settings» -> «Beta: Sync my notifications with other Android devices too».

Merk: Funksjonen må aktiveres per enhet.

Alle typer varsler som kommer på mobilen, dukker også opp på skrivebordet i Windows, Linux eller OS X.

Dette er faktisk veldig nyttig, for da slipper vi å hente opp mobilen hver gang det kommer vær- eller nyhetsvarsel fra appene våre.

For deg med iPhone

Det er mer som ikke fungerer om man har en iPhone. Foruten det faktum at man kun kan sende filer Apple tillater, støttes heller ikke SMS.

Men det er også en annen ting som gjør at Android er soleklart mye bedre i kombinasjon med «Pushbullet».

For bruker du iPhone-appen vil ikke varsler sendt til Apples gjenspeiles i Windows eller OS X.

Dette problemet blir trolig løst når iOS 8 kommer i høst.

Full oversikt på nettsiden

Alt som sendes til og fra enhetene har du full oversikt over på Pushbullet.com. Du logger inn med Google-kontoen der, som på mobilen.

Det tar derfor ikke mange sekundene å komme igang.

HERLIG ENKELT: Vi sendte en skjermdump av Pushbullet-appen, og kan laste ned bildet fra pushbullet.com på PC-en. Foto: TROND BIE
HERLIG ENKELT: Vi sendte en skjermdump av Pushbullet-appen, og kan laste ned bildet fra pushbullet.com på PC-en. Foto: TROND BIE Vis mer