Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image:

LES OGSÅ:

Her har bestemor endelig funnet et tastatur hun kan like. The Tidy Tippist er heklet og gjemt inn i en duk som ser ut som en har vært uvasket siden krigens dager (Første, ikke Andre), mens elektronikken er vevd inn i stoffet. En filtoverflate gjør tastaturet like mykt som ansiktstrekkene til en nybakt mor, uten at vi tror skuldrene dine kommer til å bli overbegeistret.

image:

The Datahand er laget for de som får vondt i armene av å skrive på et tradisjonelt tastatur. At en ikke skal få vondt noe sted av å skrive på dette alternativet virker usannsynlig, men det ser tross alt utrolig behagelig ut å la hendene hvile i gropa på hvert deltastatur. Hvile er som kjent også en form for arbeid.

image:

The Orbitouch er like mye puslespill som det er tastatur. Ifølge produsenten oppstår(!) et tasteslag idet den ene sirkelen til venstre glir inn i en av sine åtte ulike posisjoner, før du med den høyre velger tegn og tall i henhold til fargekodene langs ytterkanten.

Musa er integrert i tastaturet, noe som gjør totalopplevelsen smått surrealistisk og sannsynligvis ganske langsom. Likevel, tastaturet er beregnet for personer med begrenset eller ingen førlighet i fingrene, så her er det ingen grunn til å klage.

image:

The Twiddler 2 ser ut som noe gitarister vil takle med bravur. Tastaturet festes direkte på hendene, og ifølge de som har prøvd det skal en i løpet av en helg klare å komme opp i 30 ord per minutt. Tatt i betraktning at dette avsnittet tok meg rundt et halv minutt å skrive, holder jeg foreløpig en knapp på det tradisjonelle tastaturet.

image:

The Frogpad er grønn. Det er den eneste forklaringen vi kan finne på at den heter froskeputa. Tastaturet er veldig lite, omtrent på størelse med et numerisk tastatur. Den benytter seg av noen av de samme kompromissene en finner på mobiltelefon-tastatur, ved at hver tast oppfyller en rekke funksjoner.

En skal visst nok kunne skrive opptil 40 ord per minutt ved å trene mellom seks og ti timer per dag. Oops, der røyk tida jeg kunne brukt på å se TV Shop.

image:

Virtual Laser Keyboard er ikke behagelig å skrive på - det vet vi fordi vi har testet det - men hvis du skrur av lyset vil det virtuelle, røde tastaturet som projiseres på bordet fra den lille projektoren være litt av et skue.

Den skal i utgangspunktet brukes sammen med mobiltelefoner og PDAer, men hvis du insisterer på å sitte i mørket, og på å være cool, kan du også bruke det med en PC. Strålende teknologi, ikke fullt så strålende i bruk.

image:

Jøje meg. Ble designerne så frustrerte at de bestemte seg for å gi F og plassere delene på helt vilkårlige steder med Karlssons lim?

The SafeType Keyboard bygger på de samme prinsippene som en vertikalmus, nemlig at en hånd hviler - og arbeider - best i vertikal stilling, ikke i horisontal. Derfor skal du legge hver hånd til henholdsvis høyre og venstre for tastaturet. God tasting.

image:

Stygt skarre værra, selv om det helt sikkert er deilig ergonomisk. Der har du to ord som ikke burde stå sammen i samme setning.

Maltrons 3D Ergonomic Keyboard er naturligvis ikke mer tredimensjonalt enn andre tastatur, men det har en litt mykere form. Den militærgrå eller -grønne fargen gjør at det ikke ville sett fremmed ut på et slapt kontor for førstegangstjenestesoldater, og fingrene skal angivelig slappe mer av fordi de blir forsiktig vridd mot siden, og fordi hendene blir liggende lenger fra hverandre.

image:

The Wrist Keyboard er et tastatur som bare Tom Cruise eller James Bond kan slippe unna med. Ingen kan sitte med en rekke taster på armen uten at forbipasserende eller kolleger tror at du er i ferd med å hacke deg inn i nærmeste sentralbank for å hente ut gullbarrer og verdipapirer.

Høy på nerdefaktor, lav på tastefart.

image:

Hekta på rullings, men prøver å slutte å røyke? Roll-up Keyboard er nettopp det - et tastatur du kan rulle sammen når det ikke er i bruk, eller når du ønsker å ta deg med deg på ferie fordi ingen andre kunne være med til Kreta akkurat den uka. Eller neste uke. Eller uka etter det igjen.

Det er like stort som et vanlig 102-tasters tastatur, men ser ikke spesielt behagelig ut å skrive på.

Klikk her for å komme tilbake til hovedsiden!Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!