Videotest: Gillette Fusion

Er de like gode som reklamefolderen skryter av?

Selv om du fint kunne fortsatt med den gamle og velbrukte høvelen din, vet du like godt som oss at du kommer til å kjøpe Gillettes nye Fusion-modell, og ikke minst bruke en liten formue på dyre barberblader, når den bombarderer din lokalbutikk 12. februar med orange sjokkselgere.

LES OGSÅ:

Så hva er egentlig nytt?

Batteri - versjon 2.0

Det første du legger merke til er at dette er den første høvelen med fem barberblader på forsiden og et på baksiden. Bladet på baksiden (av et eller annet lyst PR-hode kalt precision trimmer) gjør det enklere å trimme kinnskjegg (eventuelt bart hos eventuelle RBK-fans).

Vi lot Gillettes PR-avdeling barbere undertegnede - og trykker du på lenkene til venstre ser du både resultatet og hvor mye vi vektla presseinformasjonen. NB: Skru opp lyden :-)

Men funker det?

Svaret er todelt. Vi har blitt superfan av høvler med batteri: Etter vår oppfatning minsker det kraftig risikoen for at du skjærer av deg adams-eplet under morgenprosedyren, og jada - det kjennes unektelig ut som den barberer bedre enn forrige generasjoner Gillette-høvler.

Men ikke alt er gull her heller, og hovedminuset er at bladene har like kort holdbarhet som før.

De var glitrende de tre første dagene, men allerede den fjerde dagen kjenner du tydelige luggetendenser. Det vil si at du minimum bør bytte barberblad en gang i uka. I praksis kommer du selvsagt til å glemme det annenhver gang, og når du endelig kommer deg i butikken kommer du til å irritere deg over prisen på bladene. Regn med rundt 120 kroner for en firepakning.

Alt i alt er dommen klar: Kjøp den hvis du fortsatt sverger til høvler, batteri-modellen barberer nemlig ekstremt godt.

Gillette Fusion er likevel helt sjanseløs når det gjelder kulhetsfaktor. For deg som er på jakt etter den ultimate barberingen er det fremdeles den fantastiske luksusbarbermaskinen til Philips som gjelder.

Pris.

Prisen på Gillette Fusion-høvelen med batteri (glem den uten) er rundt 150 kroner i butikken, og da følger det med ett blad. I tillegg får du kjøpt matchende aftershave balm til ca 55 spenn. Det siste er et svært så praktisk tilbehør, men som du ser i videoen øverst til venstre er lukten rimelig skarp - så ta en lukttest før du kjøper.