Viasat OnDemand testet

Nå begynner det virkelig å ligne noe.

Liker du film, sport og dokumentarer er dette noe for deg. Foto: Printscreen fra Viasatondemand.no
Liker du film, sport og dokumentarer er dette noe for deg. Foto: Printscreen fra Viasatondemand.no Vis mer
Publisert

For film og TV-serie elskere har den trofaste videobutikken på hjørnet, og ikke minst kjøp via billige og gode utenlandske Play.com, hittil vært den enkleste måten å få tak i innhold på. Den tida kan imidlertid være over, i hvert fall så lenge du har en PC og bredbåndstilgang i heimen.

Mange alternativer

Streaming er nøkkelordet du like godt kan lære deg, og betyr kort fortalt at du ikke laster ned filmen på PC-ens harddisk, men at filmen i stedet overføres i sanntid over bredbåndslinjen din.

Av de aktørene vi har sett på i det siste er spesielt Voddler og Headweb interessante alternativer. Vi må også nevne Canal Digital Play, som riktignok kun er i en demofase til over påske.

Så hva har Viasat OnDemand å by på?

Mer enn klikkefilm

I likhet med konkurrentene kan du her leie en og en film, omtrent som i videobutikken altså. Prisene vil variere etter hvor ny filmen er, og ligger fra 29 til 45 kroner, og straks du har betalt har du 24 timer på deg til å se filmen.

Legg også merke til at tjenesten ikke forutsetter at du er Viasat kunde fra før, alt du trenger er å registrere deg på nettsiden, registreringen er forøvrig gratis.

Det som imidlertid skiller Viasats løsning fra konkurrentene er at de tilbyr mer enn klikkefilm:

  • Serier, når du vil. Du kan for eksempel se episoder av dine favorittserier. Noen er gratis, f.eks Robinson Ekspedisjonen sesong 7, mens andre koster penger. Dexter sesong 1 koster f.eks 29 kroner per episode.

  • Sport, når du vil. Champions League kamper går f.eks direkte, og kan kjøpes på nettet til 99 kroner per match to timer før kampen starter. Her tipper vi det er mange fotballidioter (jeg er selv en av dem) som vil kjenne sin besøkelsestid.
    Det samme gjelder NHL, Formel 1 og MotoGP.

  • Dokumentarer, når du vil. Det samme gjelder dokumentarprogrammer, og her ligger prisen på 19 til 29 kroner per episode eller program.

  • Porno, når du vil. Viasat har også et ekstra ess i ermet, og gir deg også erotiske filmer fra 29 til 39 kroner.

Enkeltleie eller pakke?

Selv om de fleste filmene og seriene kan leies enkeltvis, skal du ikke leie mye før det lønner seg å gå på en av pakkene.

Sportspakken koster f.eks 199 kroner per måned og gir deg ubegrenset tilgang i denne perioden. Filmpakken koster 99 kroner i måneden, og gir deg 200 filmer å velge mellom i måneden.

NB: Akkurat nå har forøvrig Viasat en pakkepris på Totalpakken, som gir deg film, sport underholdning, serier og dokumentarer til 119 kroner i måneden.

Merk deg at normalprisen her er 249 kroner i måneden, og at denne prisen helt sikkert vil øke etterhvert.

Viasat OnDemand testet

Viasat OnDemand i praksis

Det hjelper imidlertid lite med mye innhold hvis det er vanskelig å finne fram og å bruke tjenesten. Heldigvis har de ikke falt i den kategorien.

Nettsidene er relativt enkle å navigere i, og alt du trenger er som sagt å registrere deg. Vi synes også utvalget ser bra ut, og noterer oss at det ligger nesten 1600 filmer tilgjengelig allerede.

Merk deg at tjenesten forutsetter at du har en bredbåndslinje på minimum 2Mbit/s og at du har en Windows PC, med XP, Vista eller Windows 7 som operativsystem. Du må også bruke Windows Media Player som avspiller.

Dette er vel og bra for oss PC-brukere, men gjør også at Mac- og Linux-brukere faller utenom.

Under vår test brukte jeg en bærbar med Windows 7 og streamet her trådløst uten problemer. Jeg prøvde også mine to stasjonære PC-er; en med Windows 7 64 bit, og en Vista 32-bits som begge var kablet. Vista PC-en ble også koblet til 42-tommers plasma, og også dette fungerte helt fint.

Et lite skår i gleden er det imidlertid at Viasat OnDemand ikke gir deg HD-kvalitet på innholdet. I praksis oppleves kvaliteten som ok, litt som en blanding mellom DivX og DVD-kvalitet. Noe nirvana for deg som elsker Blu-ray spilleren din over alt på jord er det imidlertid ikke. Lyden er forøvrig også bare i vanlig stereo.

Alle filmene og seriene skal være tekstet, og mye er også på norsk. Svensk kommer imidlertid opp som tekstspråk dersom norsk ikke er tilgjengelig. (Dette kan du uansett lete fram under innstillingene i Windows Media Player).

Viasat OnDemand testet

Hva blir dommen?

Jeg liker Viasat OnDemand, og tror spesielt at sport og serie-mulighetene vil slå an. For fotballsupportere som mangler TV3 eller Viasat 4 i TV-ens kanalliste er dette faktisk et fristende alternativ når favorittlaget ditt endelig har klart å karre seg fram til en spennende kamp.

Det er også en fordel at innholdet er tilgengelig overalt hvor du har en PC med bredbånd. Er du på jobbreise kan du altså fritt benytte deg av tjenesten fra hotellrommet, eller når du er landsforvist til besøk hos svigers. Stikkordet er altså god tilgjengelighet.

Jeg skulle imidlertid ønske at kvaliteten hadde vært enda høyere. For selv om kvaliteten er bra når du ser den på din bærbare PC, så hadde det vært en klar fordel med HD-kvalitet når du skal koble PC-en til TV-en i stua.

Det siste tror jeg imidlertid vil skje i løpet av kort tid. Hadde jeg drevet videobutikk hadde jeg vært alvorlig bekymret...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer