TV-TEST: Philips 42PF9631D

Ambilightfunksjonen er fortsatt en vinner i vår bok, og her ser vi den for første gang på en plasma. Holder det helt inn?

Utseendemessig er den omtrent identisk med LCD-TVen 9731D, og det betyr altså pianolakkramme med høyttalerne plassert under skjermen for å få fram et kompakt utseende.

LES OGSÅ:

Kombinasjonen av relativt store TV-høyttalere og ambilight-lysrørene gjør faktisk at TVen ser enda større ut enn den egentlig er. Som du ser på bildene eller video-klippene til venstre her, er Pioneers toppmodell 427XA (også det en 42") langt mindre omfangsrik.

Ambilight versjon 2.

42PF9631D har lysrør på begge sider av skjermen som lyser i takt med hva som vises på skjermen. Ikke bare synes vi at Ambilight-funksjonen gjør det mer behagelig for øynene å se på TV i time etter time, vi synes også det øker filmopplevelsen, spesielt om du henger TVen på veggen. Siden Philips fortsatt er alene om finessen har de her et klart overtak på konkurrentene.

PSST: I denne testen av 9831D får du video av ambilightfunksjonen i praksis!

Godt utstyrt & en orgie i brukervennlighet.

I likhet med de andre toppmodellene til Philips får du her den geniale innstillingsagenten som gjør det superenkelt å stille inn TVen.

Dette fungerer fortsatt helt glitrende, og vår påstand er at Philips nå er best på brukervennlighet. (Vi har beskrevet hvordan dette fungerer flere ganger tidligere, trykk her for å lese mer om superenkel & avansert innstilling på Philipsen.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

I motsetning til LCD-modellene 9831D og 9731D mangler plasmaen nettverksinngang. Du får imidlertid USB-inngang for visning av digitalbilder og avspilling av MP3. Ellers noterer vi at TVen har 2 HDMI-innganger, og 1 komponent-inngang, men skuffende nok er det bare 2 scartinnganger ? her forventet vi tre.

Bildekvalitet TV.

Denne Philipsen skal ha det samme ALIS-panelet (med en oppløsning på 1024/1080i) som Hitachis toppmodell, og vi konstaterer at dette er synlig på TV-bildene; det ser omtrent likt ut:
TVen briljerer på ansiktsfarger og naturtro farger, selv om den savner litt av fargespekteret til Pioneeren, og ikke minst detaljnivået du finner på gode LCD-TVer.

I spesifikasjonene vi fikk med oppgir for øvrig Philips at TVen har 10.000:1 i kontrast, det må i så fall være en dynamisk kontrast for også her er den etter vår oppfatning på samme nivå som Hitachien, og de oppgir altså 4.000:1. Ingen stor sak egentlig, for sortnivået er bra nok, men nok et eksempel på at man aldri bør ta papirspesifikasjonene for en fasit.

DVD & Blu-ray.

Som du ser av video-klippene du finner øverst i venstremargen hadde vi Philipsen side om side med Pioneeren, og begge TVene ble brukt aktivt under testen av Samsungs Blu-ray-spiller.

Også Philipsen gjør en glitrende jobb her når vi først hadde stilt den ordentlig inn, og det er en fornøyelse å se detaljnivået & fargespekteret som Blu-ray-spilleren klarer å levere. Tro oss ? dette er bra.

Med de to modellene side om side med samme signalkilder la vi imidlertid merke til at Philipsen ett par ganger hadde et par graderinger i bildet som vi ikke så på Pioneeren.

TVen gjør også en god jobb på Xbox360-signaler, men er du en trofast gamer bør du uansett holde deg til en LCD-TV. Da slipper du å tenke på innbrenniingsproblematikken - som fortsatt er reell når det gjelder plasma-TVer.

Konklusjon & karakter.

Vi synes fortsatt at Pioneers plasma er hakket vassere, men så koster den da også mellom 5 og 10.000 kroner mer avhengig av hvor du handler.

Det store spørsmålet er derfor hvordan Philipsen gjør seg mot Hitachis plasmamodell.

Bildemessig er de to så like at det er vanskelig å skille dem. Hitachien har imidlertid de beste TV-høyttalerne vi har vært borti noen gang ? de rocker, og ikke minst leveres den med et bordstativ du kan dreie fra side til side med fjernkontrollen. Dette er både kult og praktisk hvis du ikke skal henge TVen på veggen.

dingz_anbefales100
dingz_anbefales100 Vis mer

Dermed gjenstår det to gigantiske pluss som gjør at vi gir tommelen opp til Philipsen: Du får den unike ambilight-funksjonen og den er klart billigst av de tre. Billigste nettbutikk selger den nå til 18.000 kroner, og det er lett å finne den til rundt 20.000.

Er du på jakt etter en plasma kan det være den avgjørende faktoren. Anbefales.

Trykk her for å gå til hovedsiden med ALLE TV-testene våre!

Test-TVen er levert av NSE.