Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

TEST: Vmigo-virtuell lekehund

Vi vet alle at digitale kjæledyr snart vil ta over dyre-butikkene, så hvorfor ikke la barna få denne til jul?

Hovedpoenget med Vmigo er, bortsett fra å ha ditt eget virtuelle kjæledyr, å samle noe som blir kalt for «Kjæledyrpoeng».

LES OGSÅ:

Kjæledyrpoeng er på en måte penger i Vmigo-verdenen, du bruker dem når du skal handle mat, leker og klær, samt lære hunden din nye triks. Du kan til og med kjøpe en ny hund til å holde den første med selskap.

Noe av det vi likte best med Vmigoen var Gå-modusen. Da settes nemlig en skritteller i gang, og du får dine sårt trengte poeng for cirka hvert tiende skritt du tar. Dermed unngår du altså at hunden din får dårligere humør eller dør sulte- eller tørstedøden. Dette er med på å øke spillopplevelsen!

Bonusspill.

På pluss-siden noterer vi at Vmigo har en del fine minispill man kan leke med. De er riktignok litt godt gjemt, og vær også klar over at noen bare virker når du bruker den bærbare kontrolleren, mens andre bare virker når hele konsollen er i bruk.

Likevel, dette er en fin bonus når man har behov for en pause fra å gå tur med hunden.

Trykk på lenkene til venstre for å se VIDEO av Vmigoen i praksis ( jo kjappere bredbånd du har, jo bedre kvalitet kan du velge), eller trykk på de små bildene for å se STORE bilder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva har de tenkt på?

Selv om hele spillemåten er enkel og grei, synes jeg at de som oversatte Vmigoen bør få litt pepper.

Målgruppen for Vmigoen skal jo være fra 6 år og oppover, og da burde de forenklet språket en god del. Vi tror i hvert fall at ord som "interaksjon" er litt for avansert for målgruppen, særlig siden noen av dem bare nettopp har lært seg å lese.

Heller ikke grafikken var noe å skryte av. Alt sammen foregikk i 2D, og selv om jeg brukte en av de beste flatTV-ene på markedet, var grafikken litt kjip. Den vil helt sikkert gå fint på en liten tv, men på alt over 20-tommer vil det bli veldig kornete. Også på den bærbare enheten du bruker når du er ute og lufter hunden, er skjermkvaliteten litt for svak.

På sidelinjen...

En ting som må kommenteres er musikken. Selv ble jeg litt lei av den drøye 10 sekunder, men i følge den litt eldre generasjonen på kontoret, minnet dette mistenkelig om musikken fra gamle voksenfilmer. Dette er kanskje ikke verdt å nevne til målgruppen…

Konklusjon.

Prisen på 399 kroner gjør likevel dette til en OK julegave, og med tanke på at den er beregnet på barn fra 6 år og oppover kan den nok forsvare få en plass på ønskelista.

Den er nemlig helt grei å bruke for barn når de først har lært å bruke den. Vi vil likevel anbefale at en voksen person forklarer en del (blant annet de tungvinte ordene) til å begynne med.

Vmigo skal komme for salg Toys'r'us og BR-leker i løpet av november 2006.