TEST: Store and Play 2500

Mobil multimedia til TVen.

Packard Bell tilbyr en praktisk liten sak for deg som synes det er slitsomt å koble PCen til TV-apparatet hver gang du skal se en film eller en serie som ligger på harddisken.

LES OGSÅ:

Bærbar multimedia-moro.

Store and Play lar deg lagre alt av filmer, musikk og bilder på en harddisk med kapasitet på 120 eller 320 GB. Filformatene som støttes inkluderer blant annet XVID, DIVX, MPEG4, OGG, WMA og JPEG, så her burde du være trygg på å få spilt av det meste.

Når du kobler harddisken til TVen spretter det opp et skjermbilde som lar deg bla gjennom innholdet på disken og justere diverse innstillinger. Alt styres med en fjernkontroll.

Dette får du.

Pakken inneholder følgende: CD med programvare, S-video og tilhørende lydkabler (RCA), SCART-adapter, strømforsyning og USB-kabel for overføring av filer.

Det skal også være mulig å koble til via komponent med alt det fører med seg av HD-avspilling, men en slik kabel må du kjøpe som ekstrautstyr noe som kan sies å være litt gjerrig av Packard Bell. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke en standard komponentkabel siden disken bruker sitt eget tilkoblingsgrensesnitt (se bilder til venstre).

Med USB 2.0 går det kjapt og enkelt å overføre selv store filer (film etc). Harddisken spretter opp som en egen partisjon, så her er det bare å kjøre på med drag and drop.

Deretter er det bare å plugge i strømmen og koble harddisken til TV-apparatet. Det kommer til å slenge ledninger litt her og der, men dytt dem unna, så slipper du å irritere deg over det.

Velg riktig AV-inngang og du finner en velkomstskjerm som lar deg bla gjennom filene som ligger på disken.

Vanskelig fjernkontroll.

Du kontroller systemet ved hjelp av en fjernkontroll som er fullsatt (og da mener vi fullsatt) med ulike knapper. Det tok oss litt tid å bli komfortable med hvordan fjernkontrollen kommuniserte med systemet, men etter noen minutters krangling og knoting gikk det bedre.

Noen hjertesukk må vi likevel få komme med: Du må peke fjernkontrollen direkte mot harddisken for at de skal snakke sammen, og i tillegg er ikke knappene de enkleste å hanskes med. Denne delen av systemet kunne vært bedre.

Store and Play foretrekker at du gjør en ting av gangen. Du kan for eksempel ikke lytte til en sang og samtidig bla gjennom musikksamlingen. For å spille av ei ny plate må du altså stoppe sangen først, og så gå tilbake til musikkmappa.

Backup.

Store and Play kommer med Packard Bell Data Secure, som lar deg ta backup av filer på datamaskinen din. Du kan sette opp programmet til å kjøre backup på faste tider, bare pass på at Store and Play er koblet til datamaskinen. Hvis PCen plutselig tar kvelden og du mister viktig informasjon, kan du da be programmet hente inn gamle innstillinger.

Konklusjon.

Selv om fjernkontrollen ødela litt av inntrykket er det ingen tvil om at Store and Play fungerer utmerket.

Mange har sannsynligvis stua full av utstyr som gjør systemet overflødig. Men skal du på hyttetur eller hjem til mor i påskeferien, er harddisken en fin reisevenn som tilbyr mange timer med moro når kveldene blir lange og kulda gjør det lite fristende å gå ut. Det er også enkelt å putte den i lomma og løpe til naboen og plage ham med feriebilder.

Store and Play har en utsalgspris på rundt 1.600 kroner for 120 GB og 1.800 kroner for 320 GB.