Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer

TEST: Sony Ericssons blåtannklokke MBW-150

For mannen som har alt.

Publisert

Da vi testet den første blåtannklokka til Sony Ericsson i fjor likte vi den godt: Den så bra ut, og selv om ikke finessene var all verden så virket de i hvert fall. Vi var derfor spente på årets nye modeller.

Jepp, modeller. For i år kommer det nemlig tre utgaver; Music, Executive og Classic Edition, og det var Music-utgaven vi fikk tilsendt til test. Et godt valg spør du oss, for utseendet er både maskulint og tøft.

Men dessverre for Sony Ericsson: Utseendet er ikke alt.

Bra & mindre bra.

Etter at du har paret klokka sammen med mobilen din vil klokka varsle deg ved å vibrere hver gang mobilen din ringer. Klokkedisplayet viser hvem som ringer (navn eller nummer), og du kan enkelt dempe eller avvise innkommende anrop ved et kjapt trykk på en av knappene på klokka.

Perfekt for deg som liker å henge i baren og late som du er skikkelig viktig med andre ord.

Det vi liker best er imidlertid at du kan bruke klokka til å styre musikken du har lagret på mobilen din. Du kan spole i låtene, skippe mellom låtene, sette på play/pause og justere volumknappen. Dette fungerte meget bra.

Klokker vibrerer også når du mottar en tekstmelding, og i tillegg vises det et mail-symbol i statusfeltet.

Dessverre vises det ikke hvem SMSen er fra, og siden skjermen heller ikke leser av emnefeltet i meldingen blir vissheten om at du har fått en SMS, en litt meningsløs opplysning. Dette hadde vi forventet var på plass på årets utgave.

Dette liker vi ikke.

Det mest opplagte minuset er at mobilen kun støtter Blåtann versjon 2.0, dette ekskluderte blant annet vår gamle Nokia N80 og den nye KS10 fra LG. Mer irriterende er det at heller ikke den helt nye Nokia N81, som altså har blåtann versjon 2.0, fungerer mot klokka.

Men det stoppet ikke der.

Det første tegnet på at denne klokka tilsynelatende har sklidd for kjapt gjennom kvalitetskontrollen til Sony Ericsson var at menybildene i bruksanvisningen ikke stemte overens med de som ble vist i klokkedisplayet.

Nu vel. Det kunne vi leve med.

Under vår test brukte vi imidlertid Sony Ericssons K850i, og til tross for at den står på SE egen liste over kompatible mobiltelefoner, opplevde vi gjentatte ganger store tilkoplingsproblemer med klokka.

For det første snakket ikke mobilen og klokka godt nok sammen når de hadde vært fra hverandre en stund; og når den automatiske tilkoplingen ikke fungerer - ja så blir bruken av blåtannklokka en tidkrevende prosess.

I praksis måtte vi flere ganger slette klokka fra mobilens oversikt over blåtann-apparater, for så å koble dem sammen igjen manuelt. Den siste gangen vi gjorde dette fungerte så til overmål ikke SMS-varslingen.

Vi kunne altså se hvem som ringte i displayet OG styre mobilens musikkfunksjoner - men klokka viste altså ikke tegn til å registrere at det tikket inn meldinger til mobilen.

Ikke bra.

Konklusjon & oppsummering.

Prisen på blåtann-klokka er cirka 1.800 kroner avhengig av hvor du kjøper den, og den både ser og føles tøff ut. Også batteritiden oppleves som bedre enn på forrige generasjon, nå har vi ikke ladet den på over en uke, og batteriindikatoren står fortsatt på full.

Men det hjelper lite, for med så mange problemer på vår testmodell kan den ikke få noen kjøpsanbefaling fra oss.

Dessverre.

Flere og bedre klokkekjøp får du her!!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer