Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

TEST: Sony Ericssons blåtannklokke MBW-100

Denne blåtannklokka har skyhøy må-ha-faktor, og kan bli årets julegave til klokkeelskende nordmenn.

Allerede fra du åpner esken på Sony Ericssons første klokkemodell er det tydelig at selskapet har holdt stramt fokus på å trigge den litt udefinerbare må-ha-følelsen. For det er ikke bare klokka som skinner, her er det også gjort en god innsats med innpakningen.

LES OGSÅ:

Vi tipper at de aller fleste menn, kanskje bortsett fra de med rene pipestilker til armer, vil oppleve designet som både stilrent og elegant. Selv om klokka er ganske tykk og veier litt mer enn vi skulle ønske har altså klokkedesignerne hos Fossil gjort en god jobb.

Men hva er egenlig poenget med å kjøpe en blåtannklokke?

Det beste svaret på dette helt eksistensielle spørsmålet er enkelt;

fordi du kan.

Men det er altså mer. Et gjennomsnittsmenneske ser nemlig på klokka 100 ganger daglig, og blåtann-muligheten gir deg altså en del misunnelsesverdige og morsomme, men også totalt unyttige finesser.

Me like big time.

Når du har paret klokka sammen med mobilen vil klokka varsle deg ved å vibrere hver gang mobilen din ringer, eller når du mottar en tekstmelding.

Dette fungerer så bra at vi anbefaler de nevrotiske der ute til å teste vibrasjonen på venstrearmen før de går ut. Alternativet er å risikere hissige ticks-anfall midt under ditt viktige møte i banken.

Hva vi egentlig prater om finner du ut i videoklippet eller i bildespesialen til venstre for teksten her. Psst: Jo kjapper bredbånd du har, jo bedre kvalitet kan du velge på videoen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokkedisplayet viser også hvem som ringer (navn eller nummer � sjekk videoen eller bildene til venstre), og du kan enkelt dempe eller avvise innkommende anrop ved et kjapt trykk på en av knappene på klokka. Er det en SMS du har fått, vil det også vises et mail-symbol i statusfeltet i tillegg til vibrasjonen.

Bruker du mobilen som en MP3-spiller kan du også starte, pause og spole deg gjennom MP3-filene du har lagret på mobilen din. Praktisk når du har mobilen på innerlomma fordi regnet høljer ned. Og ja, skulle du lure: Klokka er selvsagt vanntett (-30 m).

Me not like

. Blåtann-funksjonen trekker som kjent en del strøm, så når batteriet begynner å bli dårlig slås derfor blåtanntilkoplingen av automatisk. Problemet er at det bare er ett batteri i klokka, så du må regne med å måtte lade klokka annenhver uke hvis du utnytter blåtannmulighetene.

Det er kult at klokka viser at du har mottatt en SMS, men det er unødvendig at den ikke viser hvem SMSen er fra, eller hva som står i emnefeltet.

Klokka kan foreløpig kun brukes med blåtannversjon 2.0, for eksempel Sony Ericsson-telefonene Z610, Z710, K610, K790, K800, W810, W710 og W850. Det vil altså si at den blant annet ikke fungerer mot vår Nokia-modell.

Pay now, happy later?

Hvis du lar kulhetsfaktoren avgjøre er det bare å løpe i butikken. Klokka ser råtøff ut og vil garantert gi deg en overdose av den oppmerksomheten du aldri fikk som barn.

Tenker du kun praktisk blir nok svaret annerledes, men med halv skatt på desemberlønna — hvem gjør vel det?

Prisen er ca 2.500 kroner, og vårt test-eksemplar ble utlånt av Spaceworld Stovner.

Husk at du finner videoklipp av mobilklokka lenger oppe i venstremargen!