Test: Sony Ericsson W880i

W880i er den nyeste og hotteste walkman-mobilen fra Sony Ericsson. Her er dommen.

Forventingene til denne mobilen har vært høye siden ryktene begynte å florere i høst, så det gikk ikke lang tid fra budet dukket opp til dingz og dinside-redaksjonene flokket seg rundt nyvinningen.

LES OGSÅ:

Stål sølv.

W880i finnes også i Flame Black, som har sort front og heftig rød bakside, men vårt testeksemplar kom i fargen Steel Silver, og fronten med både sølv og børstet stål gjør at den kler navnet. Baksiden er i sort plast med et tynt gummibelegg, men det første som slo oss var vel egentlig hvor tynn og lett Sony Ericsson har klart å lage denne telefonen.

Displayet er godt og klart, og oppløsningen på 240 x 320 piksler fungerer glimrende på den 1,8 tommers skjermen. De animerte menyene vil være velkjente for alle som har brukt en nyere Sony Ericsson og responsen er god. Dessverre er tastene for tynne, og gir oss følelsen av å måtte være litt ekstra forsiktige, så har du store tommeltotter bør du prøve den i butikken før du drar kortet. Her vil nemlig personlige preferanser være viktig.

Den ultimate musikktelefonen?

Musikkavspilleren - Walkman player 2.0 - støtter de vanligste musikkformatene unntatt WMA, og selv om internminnet på 16 MB ikke imponerer kommer telefonen i det minste med et minnekort på 1 GB. Det er altså samme pakke som Nokia N73 Music Edition. Det kablede headsettet som følger med holder mål, men fjernkontroll mangler fremdeles - du må knotte på selve mobilen dersom du vil ha høyere lyd eller hoppe til neste sang, og dette er et minus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du er av typen som liker trådløse blåtann-headsett vil det også glede deg at mobilen støtter A2DP (Advanced Audio Distribution Profile).

For å starte opp musikkspilleren er det enkleste å bruke snarveisknappen øverst på telefonens venstre side. Her kan du sortere etter artister, album, spor eller ha ferdige spillelister. Lydkvaliteten er det lite å si på, og en fem-bånds equalizer lar deg gjøre fininnstillinger dersom du ønsker det. Du kan også høre på musikk i telefonens innebyde høyttaler, men den mangler det meste som kan kalles dybde i lydbildet og egner seg strengt tatt ikke til mer enn å plage kollegaene dine.

Vi savner også radio på W880i.

Bilde.

Mobilen har et kamera på 2,0 megapiksler, med god nok kvalitet - i det minste på bilder tatt i godt lys. W880i har også en snarveis-/utløserknapp på siden slik at kameraet brukes "liggende". Kameraet har flere greie manuelle funksjoner som nattmodus, selvutløser, effekter, hvitbalanse og så videre. I tillegg kan du selvfølgelig stille på bildekvaliteten. Du kan også zoome litt med kameraet, men kun dersom du har valgt VGA-oppløsning (640x480). De fleste vil nok heller ta bilder i bedre oppløsning og ta utsnitt fra det.

I tillegg har telefonen et kamera i front, hovedsakelig tiltenkt videosamtaler.

Eksempler på bilder tatt med kameraet finner du i bildespesialen til venstre!

Video.

Med 176x144 pikslers oppløsning er det jo ikke all verdens resultat, og dette vises best i film. En 10 sekunders filmsnutt av en lekker grønn buss kan du se under.

SE_W880i_filmklipp (3GP 186 kB)

Klippet er tatt direkte ut av telefonen og ikke konvertert på noen måte. (Får du ikke spilt av klippet, kan du for eksempel bruke GOM Player.)

Vurdering.

Sony Ericsson W880i har mange sterke sider. Skjermen er kanskje litt mindre enn på noen av de foregående SE-modellene, men er klar og med fine farger. Walkman-delen lever opp til navnet, kameraet er bra, og som kommunikasjonsenhet klarer den seg godt med 3G og GPRS, epost, blåtann og selvfølgelig SMS/MMS.

Ringe med den kan du også, i opp til 6 og en halv time i følge Sony Ericsson selv. Batterilevetiden er forøvrig imponerende når vi ser på telefonens størrelse og vekt, og gir deg også mange timer med musikklytting. Hvorvidt den vil være like god når du har brukt telefonen en måneds tid, er selvsagt en helt annen historie.

Minus.

På kommunikasjonssiden savner vi først og fremst EDGE for stede der vi mangler 3G-dekning, og mulighet for å kunne bruke infrarød tilkobling - det finnes ikke på W880i. Musikkdelen er som nevnt god, med god lyd og mange morsomme funksjoner, men hva vi virkelig savner er en radio.

En annen ting som irriterer oss en smule er Fast-Porten som - hvis du ikke har lagt merke til det ennå - sitter på siden av telefonen. Det ødelegger selvfølgelig litt av den slanke linjen med hodesettet tilkoblet, og når vi er inne på hodesettet: er det ikke på tide å gi oss en enkel fjernkontroll på ledningen, siden vi tross alt ikke kan plugge ørepluggnene/hodetelefonene rett inn i telefonen uansett? Å måtte putte hånda i buksa og føle seg fram i blinde for å finne de rette knappene å trykke på hører til helt andre aspekter ved livet.

Til slutt må vi nevne at vi heller ikke er sikre på om vi liker tastene. Her er det nok som nevnt snakk om smak og behag, så igjen vil vi bare si at dette er noe som bør prøves ut dersom du er en potensiell kjøper. Sjekk for øvrig også ut hvordan den ligger i hånden. Tykkelsen - eller rettere sagt mangelen på fylde - gjør at W880i ikke akkurat kan karakteriseres som en telefon som gir deg et godt grep og ligger fint i hånden. På den annen side har den jo en såpass lav vekt at det kan være du ikke bryr deg om det.

Konklusjon.

Forventingene til mobilen var store, og de er delvis innfridd. I en av tidens hippeste, slankeste og minste pakninger har vi fått en fullverdig 3G-telefon med kamera og gode musikkegenskaper - uten at dette går ut over batterilevetiden.

Men er mindre alltid bedre? Grep og taster er riktignok en vanesak, mens andre ting ikke har seg venne av med så lett. Vi tenker spesielt på radioen, som er fin å ha når du har glemt å bytte ut musikken på minnekortet med noe du ikke har hørt på lenge.

Vi repeterer også ønsket om en simpel fjernkontroll på ledningen som går fra Fast-Porten; tross alt er året 2007, og telefonen koster over fire tusenlapper.

Likevel er vi alt i alt nokså fornøyd med W880i. Den vil ikke passe for alle, men har du lyst - og råd - er den så avgjort verd å sjekke ut.

Mobiltestene er et samarbeidsprosjekt mellom dingz.no, dinside.no og itavisen.no, og du finner alle mobil-testene her!

Fakta:

  • Tri-band GSM/GPRS og UMTS

  • 1,8" skjerm med 262.000 farger og 240 x 320 piksler

  • 16 MB internminne, Memory Stick Micro på 1 GB medfølger

  • 2 Mp kamera (1600 x 1200 piksler)

  • Støtte for MP3, MP4, AAC, AAC+, eAAC, WAV og MIDI

  • Overføring via blåtann og USB 2.0

  • Tale/standbytid: opp til 6,5/450 timer

  • Størrelse: 46,5 x 103 x 9,4 mm, 71 gram

  • Ca. pris: 4200,- inkl. mva. (uten abonnement)