TEST: Sony Ericsson T650i

Designmobil med 3G og bra kamera.

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SE produserer ikke bare Walkman-telefoner med mer eller mindre like spesifikasjoner. Modellen T650i er laget i friske materialer, har et utradisjonelt nummertastatur og det sølvgrønne designet må kalles befriende sprekt.

LES OGSÅ:

Selskapet har tatt lærdom fra Apple og snekret sammen en gjennomført mobilpakke. Den grønne eska er utformet for å matche telefonen, du får med lekker bæreveske i sort og en smart lader til kontorpulten som du setter sammen selv. Her skal du altså få følelsen av å ha brukt penger på et kvalitetsprodukt, og det synes vi Sony Ericsson får til.

Smale taster.

Mens vi likte den runde tasteformen hos K810i, fungerer den kvadratiske løsningen hos T650i dårligere. Tastene er små og harde, men etter noen dagers bruk begynner SMS-tommelen å tilpasse seg. Vi sitter likevel igjen med følelsen av at funksjonalitet har viket plass for design.

Her gjelder den gode gamle regelen: Prøv før du kjøper.

Det er en ting som gjentar seg såpass ofte at vi mistenker en liten designslurv. Når vi trykker på tilbakeknappen kommer vi i stedet borti hurtigtasten til internett. Det skjedde flere ganger at vi plutselig oppdaget at mobilen hadde åpnet startsiden vår.

Dynamisk.

Telefonen har en overflate i rustfritt stål og skjerm i ripefritt mineralglass. På dagtid er skjermbakgrunnen farget grønn, mens den skifter farge til blå når kvelden kommer. Skjermen er både skarp og klar og behagelig å lese på.

Menyen består av grønne ikoner på svart bakgrunn. Når du trykker deg gjennom ikonene vibrerer telefonen svakt. Dette ble irriterende i lengden, men går heldigvis an å skru av.

3G, men ikke EDGE.

Befinner du deg i et område med 3G-dekning kan du surfe på nettet i en teoretisk hastighet på maksimalt 384 kbps. Til sammenligning surfer du med 40 kbps via GPRS. Siden telefonen ikke har EDGE, må du ta til takke med GRPS på steder uten UMTS-dekning.

Et lite kamera på fremsiden lar deg kjøre videosamtaler, dersom lommeboka tillater slike utskeielser.

Kamera på 3.2 megapiksler.

Du kan holde telefonen som et standard digitalkamera når du skal knipse bilder. Direkteknapp er plassert på siden for kjapp og enkel tilgang.

Siden kameraet har autofokus og en oppløsning på 3.2 megapiksler er mye av grunnlaget lagt for at bildene du tar skal bli representative når du blåser dem opp på PC-skjermen. Vi kan trygt anbefale T650i som kameramobil. Bildene blir gode både utendørs og i innendørs-belysning.

Linsen på baksiden er ikke beskyttet, så for bildekvalitetens del må du pusse den ren for fingermerker av og til.

Video tar du opp i QCIF-oppløsning (176 x 144 piksler), noe som gjør telefonen lite egnet til å filme viktige begivenheter.

Musikk.

Flott er det at SE har lagt ved overgang til 3.5 mm minijack slik at du kan bruke dine egne hodetelefoner. Men vi håper SE snart gjør som Nokia og integrerer denne inngangen i selve telefonen slik at det ikke blir så mye ledninger.

Telefonen fungerer supert som musikkspiller, men minnekortet på 256 MB som følger med i pakken blir i minste laget. Heldigvis får du et større minnekort for noen hundrelapper. Det beste hadde selvfølgelig vært å få med den gode Walkman-programvaren som gjør det enklere å bla gjennom alle låtene, men T650i er ikke ment å være en proff musikkmobil.

Du kan bruke telefonen til andre oppgaver mens musikkspilleren går i bakgrunnen. Radiodelen fungerer for øvrig også utmerket. Et fint alternativ når du er på farten.

Synkronisering.

Programmet PC Suite åpner for synkronisering av kontakter og oppgaver i Outlook mot mobiltelefonen. PC Suite kan også brukes til overføring av mediefiler, men vi foretrekker å kjøre dra-og-slipp i utforskeren når vi skal dytte over ny musikk. Det går raskt takket være USB 2.0.

Konklusjon.

Sony Ericsson T650i er en motemobil og det legges det heller ikke skjul på. Men en lekker innpakning og et sprekt design kan likevel ikke skjule mobilens svakheter. Siden telefonen er såpass dyr burde det fulgt med minnekort på 512 MB. EDGE eller WiFi hadde også vært på sin plass. At telefonen stadig tar seg en surfetur på nettet uten at den har fått lov trekker også litt ned. Vi er heller ikke helt overbevist om SE har valgt riktig tasteløsning denne gangen.

Men modellen har selvfølgelig også sine positive sider. Vi liker designet, bordladeren, talekvaliteten, musikkspilleren og støtte for A2DP som lar deg sende musikk trådløst via blåtann. Et glimrende kamera med autofokus gjør også sitt til at telefonen oppfattes som mye mer enn bare et taleverktøy.

Se opp for spillet Lumines Block Challenge (ligner på Tetris), som undertegnede fant svært vanedannende.

Telefonen kommer også i fargekombinasjonen blå og sølv.

Viktige data:

* Trebånds GSM/GPRS/UMTS
* Skjerm: 1,9" skjerm med 16,7 millioner farger og 240 x 320 piksler
* 16 MB internminne / 256 MB følger med i pakken
* 3,15 Mp kamera / 2048 x 1536 piksler
* Støtte for MP3, AAC, AAC+, eAAC+
* Overføring via blåtann og USB 2.0
* Tale/standbytid: opp til 7/300 timer
* Størrelse: 104 x 46 x 12.5 mm, 95 gram
* Ca. pris: 3.700,- inkl. mva.

TRYKK HER FOR ALLE MOBILTESTENE!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!