TEST: Samsung U700

Lekker skyvetelefon med noen plagsomme nykker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skyvetelefonen er lekker med en speilblank overflate, men det varer bare til vi begynner å bruke den. Blanke overflater trekker som kjent til seg fingermerker og her må du ofte frem med pussefilla, for å si det mildt. Den blanke skjermen gjør også sitt til at telefonen kan være vanskelig å lese i dagslys siden den gir fra seg refleksjoner.

LES OGSÅ:

I stedet for taster på fremsiden har telefonen en trykkfølsom overflate som er litt vanskelig å få has på. Det er ikke alltid den reagerer på berøringer og vi endte flere ganger opp med å trykke løs i ren frustrasjon. Vi anbefaler at du tester ut tasteløsningen før du tømmer kontoen for 3.300 kroner.

For eksempel klarte undertegnede å ringe til personen øverst i telefonlista, uten å være i stand til å legge på igjen. Nybegynnerfeil ja, men et bevis på at mobilen trenger tilvenning. Samsung burde tatt noen ekstra møter angående brukervennligheten før de kastet telefonen ut på markedet.

Skrollehjul.

Mobiltelefonen har et iPod-lignende hjul som du kan bruke når du surfer på nettsider, eller når du skal bla gjennom menyene. Det samme hjulet har også knapper for opp, ned, høyre og venstre. Når vi bruker disse knappene hender det at skrollefunksjonen slår inn slik at markøren plutselig flytter seg bort fra dit vi egentlig er på vei.

Men hjulet er kjekt å ha når vi blar nedover nettsider, selv om vi gjerne hadde sett at det reagerte litt kjappere.

Teknomonster.

Skjermen er skarp og klar og har en behagelig størrelse på 2,2 tommer. Dette gjør telefonen godt egnet til nettsurfing. Samsung U700 imponerer med HSDPA, 3G og EDGE. Den store fordelen med HSDPA (Super 3G) er at teknologien gir en nedlastingshastighet på teoretiske 3,6 Mbit/s, og vi merker stor forskjell fra vanlig 3G når vi surfer på det store internettet. Den gode hastigheten åpner også for nedlasting av musikk og videosnutter mens du er på farten.

På fremsiden har telefonen et lite VGA-kamera for videosamtaler, men se opp for høye mobilregninger.

Svak musikkspiller.

Det integrerte minnet er på fattige 40 MB, så skal du bruke telefonen som musikkspiller må du skaffe et minnekort av typen microSD. Disse har blitt svært rimelige med årene og fås i kapasiteter på opp til 4 GB.

Samsung bruker ikke standard 3.5 mm minijack, så du kan ikke koble til dine egne hodetelefoner. Dessverre er det også en del annet å pirke på ved musikkdelen.

Volumknappen er klønete plassert inntil hodetelefoninngangen slik at det er vanskelig å komme til med fingrene når du har koblet til hodesettet. Her har designerne rotet det til.

Lyden er ikke den beste vi har hørt. Dette er kvalitetsmessig dårligere enn telefoner i samme prisklasse fra SE og Nokia. Med tanke på prisen burde lydkvaliteten vært langt bedre. Ikke finner vi noen equalizer for justering av lydbildet heller.

Det er mulig lyden blir bedre dersom du kjøper overgang til vanlige hodetelefoner, men dette fikk vi ikke testet.

Standardinnstilling er at telefonen kun fungerer som MP3-spiller når den er utslått. Klapper vi den sammen stoppes musikken og spilleren avslutter, men heldigvis er det mulig å endre dette hvis du tar turen innom innstillingene.

Vi savner radio, men telefonen får pluss for A2DP-støtten som sender musikk trådløst til et hodesett med blåtann. Talekvaliteten er dessuten helt grei.

Bra kamera.

Humøret stiger betraktelig når vi aktiverer kameraet. Samsung U700 har et kamera med autofokus og oppløsning på 3,2 megapiksler. Linsen kommer frem når du skyver opp dekselet slik at den ikke skitnes til i lomma.

Kameraet tar fine bilder innendørs og utendørs, men er du ute etter en telefon å fotografere med bør du heller ta en titt på SE K810i. Mobilen har en tendens til å overeksponere bildet, noe du kan se eksempel på i bildespesialen til venstre.

Enkel synkronisering.

Overføring av kontakter og notater skjer via programmet Samsung PC Studio som du installerer på datamaskinen. Dette gikk smertefritt (på Windows), og et skjermbilde på telefonen holder deg oppdatert på prosessen.

Konklusjon.

Det kjedelige med Samsung U700 er at det er en flott mobiltelefon spesifikasjonsmessig, men den når ikke opp når det gjelder brukervennlighet og ytelse. Telefonen kunne vært en vinner hadde det ikke vært for alle de utvendige hindrene som klønete plassering av volumknapper og vanskelige navigasjonstaster på fremsiden.

I tillegg trekker musikkdelen ned siden den ikke fungerer bra nok, etter dagens standard og målt mot konkurrentene.

Siden mobilen har en lekker skjerm og trådløse teknologier som HSDPA, 3G og EDGE er den ypperlig å surfe på. Kameraet har potensiale til å ta fine bilder, men er ikke i toppsjiktet.

En lekker telefon fra Samsung, men med litt mange nykker.

TRYKK HER FOR ALLE MOBILTESTENE!

Viktige data:

* Trebånds GSM/GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA
* Skjerm: 2,2" skjerm med 16,7 millioner farger og 240 x 320 piksler
* 40 MB internminne / støtter microSD
* 3,15 Mp kamera / 2048 x 1536 piksler
* Støtte for MP3/AAC/eACC/WMA/MPEG4/H.263/Real video player
* Overføring via blåtann og USB 2.0
* Tale/standbytid: opp til 5/270 timer
* Størrelse: 102.5 x 50 x 12.1mm, 86 gram
* Ca. pris: 3.300,- inkl. mva.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!