TEST: Samsung SGH-F210

Ny musikkmobil for designfolket.

TEST: Samsung SGH-F210
Publisert

Dette er etterfølgeren til MP3-mobilen X830, en lekker liten sak som dessverre hadde en del irriterende nykker da vi testet den i fjor. Og det var vi nok ikke alene om å mene:

For nærmere en total retrett enn ”vi har lyttet til brukerne for å gjøre telefonen bedre”, vil nok våre Koreanske venner aldri strekke seg.

Så hva er nytt?

Designet på F210 er omtrent identisk med forgjengeren, og som du ser når du blar deg gjennom bildespesiealen av og med mobilen til venstre: Dette er en mobil som definitivt skiller seg ut fra mengden. I sammenslått tilstand er den litt større enn en pakke Juicy Fruit, og det er også slik du bruker den som MP3-spiller. Skal du bruke den til å ringe med må du nemlig slå den ut ved å vri displayet til venstre.

Mens forgjengeren X830 bare hadde to tasterader, noe som mildt sagt gjorde det til en utfordring å skrive SMSer, er F210 heldigvis utstyrt med normalen på tre. Dette er en klar forbedring.

F210 har også fått en helt grei radiodel, minnekortinngang (microSD), og det innebygde kameraet har økt fra 1,3 til 2 megapiksler (bilder av og med telefonen til venstre for teksten her).

Men hvordan virker den i praksis?

Displayet er fortsatt like lite (1,46 tommer) som før, noe som gjør at lange tekstord i menyene burde vært bannlyst. Samsung har i stedet løst det ved å la dem rulle over skjermen i lesetempo.

Dette er uvant, men til å leve med: Dette er tross alt ingen businessmobil hvor du skal forfatte worddokumenter og sende e-post.

Det største ulempen med den lille skjermen er når du skal wappe. Til det blir den i praksis for liten, med mindre du da befinner deg på helt dedikerte mobilsider.

Under skjermen finner du også scroll-hjulet, som etter litt tilvenning tar deg kjapt fra topp til bunn. Det som var mest uvant for våre Nokia-fingre var i praksis å venne seg til at meny-tastene ligger såpass langt unna selve skjermen. Akkurat det er nemlig noe disse Samsungmobilene er helt alene om.

Hver gang du lukker svivelen går mobilen automatisk over i MP3-modus, og som MP3-spiller gjør heldigvis denne musikkmobilen en god jobb. Jo da, brukergrensesnittet er rimelig minimalistisk, men når det fungerer så godt som dette er det lite å klage over. De medfølgende øreproppene gjør en grei jobb lydmessig (mer om dem lenger ned), men å høre musikk via mobilens høyttaler kan alle som ikke jobber i Samsungs PR-avdeling bare glemme; der er det nemlig kun skrikende diskant som kommer ut.

På forrige modell hadde vi store problemer med softwaren som fulgte med. Heldigvis fungerte Samsungs PC-studio langt bedre denne gangen, og overføring av kontakter, avtaler og musikk gikk nå helt ok. Menysystemet er riktignok ikke like elegant og effektivt som på Nokias N95 og LGs KS10, men det fungerer – og det er tross alt det som teller. For øvrig brukte vi Windows Media Player 11 til å overføre MP3-låtene, og det gikk i vanlig USB 2.0 hastighet.

Dette liker vi ikke.

Det største minuset på denne musikkmobilen er at den mangler vanlig minijack-plugg. Skal du bruke dine egne hodetelefoner må du altså gå den unødvendige omveien via den medfølgende adapteren.

Dessverre er det mer.

Nederst på mobilen er det nemlig et metall-lokk som skjuler ladeinngangen, og når du skal bruke de medfølgende øreproppene må du ta av dette metall-lokket for å kunne koble dem til.

De medfølgende øreproppene har nemlig sitt eget metall-lokk som du må klikke på plass (sjekk bildene til venstre så forstår du hva vi mener). Det er jo vel og bra, men pass på at du ikke roter bort det originale metall-lokket i mellomtiden.

Legg også merke til at øreproppene sitter på en egen halsstropp. Dette gjør at du kan gå rundt med mobilen/MP3-spilleren som et slags smykke rundt halsen.

Problemet med alt dette er at det tvinger brukerne til å drasse rundt på mye unødvendig dilldall. Vil du høre på MP3-låtene på bussen hjem fra jobben må du nemlig drasse på en kjempestor floke av en kombinert halsstropp, øreplugg og metall-lokk i lomma. Ikke helt optimalt etter vår mening.

Konklusjon & oppsummering.

Er du i målgruppen kommer du antagelig til å elske det ikke akkurat maskuline designet på F210.

Som MP3-spiller gjør den også en god jobb, og når den i tillegg har blitt langt enklere i bruk enn forgjengeren må vi si oss fornøyd.

Minifakta:

F210 har 2-megapiksel-kamera, 1 GB internminne og plass til minnekort av typen MicroSD på opp til 2 GB.

Oppgitt taletid er 3,3 timer og standbytid er 265 timer. 18 timer musikkavspilling i flymodus.

Målene er 8,78 x 3,1 x 2,05 cm og vekten er 72 gram.

Akkurat nå ligger prisen på rundt 2.500 kroner uten abonnement.

Trykk her for å komme til hovedsiden med ALLE mobiltestene!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer