Foto: Øyvind P & Per Ervland
Foto: Øyvind P & Per ErvlandVis mer

TEST: Rolls Royce Phantom

Har du nærmere 5 millioner får du 460 hk og en orgie i britisk stil. Bli med på tur.

Vil du vise hele verden at du har mye penger er det en håndlagd Rolls Royce du skal ha.

LES OGSÅ:

For tro oss. Alt er majestetisk på denne bilen.

Massiv.

Størrelsen er selvsagt det første du legger merke til, for dette er svært. Phantomen er nesten 2 meter bred og er nesten en meter lenger enn Volvos XC90. Tross all luksusen klokker den inn med en matchvekt på nesten 2,5 tonn, det var faktisk mindre enn vi hadde ventet.

Men størrelsen er heldigvis ikke alt, for det som virkelig imponerer er hvor bra alt passer sammen. Her er det ingen tilfeldige designelementer å spore � alt matcher. Fra de myke gulvteppene, den hvite huden i setene, til knapper og lokk som gir diskrè hint om at bak her, der finnes det noe du har lyst til å trykke på.

Men ikke tro oss – trykk på videoknappene til venstre for å se hvor bra de rike egentlig har det, eller bla deg gjennom bildepesialen som også ligger til venstre.

Psst: du finner samme videoen på alle klippene, jo kjappere bredbånd du har, jo bedre kvalitet bør du velge.

Glitrende detaljer.

Gallionsfiguren Spirit of Ecstasy har prydet Rolls Royce-frontene siden 1911, og er selvsagt på plass her også.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og vurderer du å kjøpe gliset er det sikkert trygt å vite at ingen hip-hoper kommer til å knappe denne gallionsfiguren. Røsker du hardt i den, forsvinner den nemlig inn i selve panseret igjen – akkurat som du ser i videoen øverst til venstre.

Som et tog.

Ikke bare har V12-motoren 460 hestekrefter, den klarer også å dra den 2.5 tonn tunge ekvipasjen fra null til hundre på 5,9 sekunder.

Og det er bare å innrømme det: Vi hadde aldri trodd at denne store bilen skulle oppleves som så lettkjørt - og mer om kjøreopplevelsen finner du hos våre bileksperter i dinside motor.

Kanskje like imponerende er hvor stille bilen er, og det gjelder uansett om du står utenfor og beundrer finishen eller nyter en dry martini i baksetet. Her slipper du nemlig å heve stemmen selv når bilen akselerer for fullt. Om noe av dette kan tilskrives at bilen har de mykeste gulvteppene vi har sett på lenge, ja det skal være uvisst. Behagelig er det i hvert fall.

Siden Phantomen er så usedvanlig godt lydisolert er dette også et perfekt sted å høre på favorittmusikken din. Og joda, totalt er bilen utstyrt med 9 forsterkere, og 15 høyttalere (hvorav 2 subwoofere som ligger skjult i gulvet. Og hvis du lurer, ja – du kan faktisk spille av MP3-filene dine her. Hvorvidt kundegruppen i det hele tatt har hørt om MP3, se det er en annen sak. Det spiller heller ingen rolle, dette er nemlig en av ytterst få biler som faktisk kler taffelmusikk.

Vil du heller se på video i baksetet kan du selvsagt bestille 12-tommers skjermer og nyte filmene i full 7.1 surroundlyd, men det er altså ekstrautstyr. Bagasjerommet var derimot en liten nedtur, 460 liter gjør at du strengt tatt kan glemme å ta med barnevognen. Men hva gjør vel det? Eierne vil sikkert få bagasjen fløyet fra sted til sted uansett, og de framtidige arvingene vil stort sett befinne seg på kostskolen i Sveits.

Som du sikkert har skjønt: Vi tror Phantomen vil treffe sitt publikum midt i hjertet, og om ikke kundene er så mange så har de i hvert fall god råd.

Heldiggrisene.

Trykk øverst til venstre for å se video av Rolls Royce Phantom, eller for å bla deg gjennom bildespesialen vår. Vil du ha mer fakta om bilen og kjøreegenskapene kan du også gå til dinside motor!

Trykk her for å komme tilbake til hovedsiden!