TEST: Poweriser hoppesko

Selv 2 uker etter det store asfalttrynet er det vondt. Men fy f. så gøy det var.

 Foto: & video: Per Ervland
Foto: & video: Per ErvlandVis mer

Poweriser er hoppeskoene som lover å gi deg en helt ny opplevelse, og som du vil forstå etter å ha sett og hørt {{video}}-en:

LES OGSÅ:

Hvis du strekker strikken litt for langt gir den deg faktisk en nær-døden opplevelse.

Galskap satt i system.

Poweriser er kort fortalt et sett kraftige hoppesko, som med mye trening skal kunne klare å løfte selv den feteste redaktør lenger opp i atmosfæren enn noen på forhånd skulle tippe.

Det måtte vi selvsagt prøve.

Bambi.

Hoppeskoene fester du til foten din via noe som mest av alt minnet oss om snowboardbindinger, og etter å ha festet klipsene rundt foten og reima rundt ankelen er du klar til de første ustøe skrittene.

Og tro oss: Til å begynne med vil du garantert føle deg som Bambi på isen - for ikke bare er du ustø som en blind mann på rollerblades, det er også urovekkende langt ned.

Sjekk bildene til venstre for teksten her, eller se {{video}}-en for å se nerdene i aksjon!

Etterhvert som frykten slipper taket er det imidlertid lettere å slippe seg løs, og de fleste vi klarte å lure opp på hoppeskoene (strengt tatt var det bare undertegnede og fire andre som turte) klarte ganske kjapt å stotre seg avgårde. Etter en time eller to var vi også over på kjapp gange som skremte vannet av små og store tilskuere, i hvert fall de gangene vi kom vaklende mot dem - totalt uten kontroll.

Men så var det triksene da. For selv om proffene lett hopper over biler og klyver bortover veien med enorme steg, er det ingen tvil: Det krever sinnsykt mye mer trening og ikke minst mer beskyttelsesutstyr enn vi var i nærheten av.

Men var det moro?

Ja, definitivt. Det gir nemlig et enormt kick når du føler at du begynner å beherske selv de minste triks. I tillegg må det nevnes at du får en enorm oppmerksomhet når du kommer småhoppende på hoppeskoene. Når vi beveget oss ut i Oslos parker tok det sjelden mer enn et par minutter før folk stimlet seg rundt oss, og det er som kjent bra for egoet.

Med mindre det smeller når du har mange tilskuere da {{video}}:-).

Minifakta.

Et par Powerisere koster deg cirka 3.500 kroner hos nettbutikken Må Ha Det, og det er viktig at du kjøper et par som passer til vekten din. For voksne er det tre tilgjengelige vektklasser (50-70 kg, 70-90 kg og redaktørklassen 90-120 kg).

Et par tips til slutt:

  • Som du hører i {{video}}-en er asfalt MYE hardere enn gress. Så ta de første stegene på gressmatta til å begynne med. Sørg også for at du har med deg en kompis som kan hjelpe deg om du går på trynet, i begynnelsen er det nemlig ikke så lett å reise seg for egen maskin.
  • Jada, vi vet at sykkelhjelm ser ufattelig teit ut, men her er det smart. Kne og håndleddsbeskyttere likeså.
  • Fjærbuen er ufattelig stiv til å begynne med, så i begynnelsen vil de antagelig føles litt stutte og vanskelige å gynge på - men dette gir seg etter litt bruk.
  • Ha alltid med en umbraco- og skiftenøkkel når du er på hoppetur, for selv om Poweriserne virker godt sammenskrudde så blir de utsatt for stor belastning under din topptrente kropp. Skruer og muttere må med andre ord etterstrammes under bruk.

Bortsett fra det? Kjør på - og ha det gøy :-)

PS: Får du ikke sett Flash-videoen som ligger lenger opp, kan du se eller laste ned wmv-versjonen her:

Hoppesko - wmv (wmv 23 023 kB)