Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

TEST: Pioneer HTP-GS1 til Xbox360

Pioneers HTP-GS1 er et eget 5.1 surround system spesiallaget for Xbox 360.

Mens TV-høyttalere jevnt over knapt nok duger til tale, er Pioneer kjent for å lage gode hjemmekinoanlegg. Så hva gjør du da, når du skal lansere en ny spillkonsoll med supergrafikk og fet surroundlyd over hele verden?

LES OGSÅ:

Eureka!

Jepp, du har nettopp skjønt akkurat det samme som en eller annen blåkledd konsulent hos Microsoft fikk julegratiale for i fjor: Siden lyden er halve moroa når du ser film, vil den jaggu være halve moroa når du spiller spill også. Et samarbeid mellom Pioneer og Xbox 360 er altså en perfekt match – i hvert fall på papiret.

Vårt spørsmål var enkelt. Gjør den jobben?

Svaret er ja!

Men du må tilhøre riktig kundegruppe, for dette er definitivt ikke for de fintfølende som vil nyte en god konsert; dette er for oss som vil brød og cirkus når vi spiller spill eller ser på film i stua.

Xboxanlegget har nemlig bare ett mål: Å få det til å smelle så kraftig av bomber og granater at naboene tror det har klikket for deg når du spiller COD3.

Og tro oss, det gjør det også, med mindre du sitter i en flyhangar da, for størrelsen på høyttaleren setter selvsagt visse begrensninger. Poenget vårt er enkelt: Dette vil holde i massevis i landets gutterom, og det enten du er forvist til kjellerstua eller bortgjemt på hemsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video av anlegget i praksis til venstre! Psst: Jo kjappere bredbånd du har, jo bedre kvalitet kan du velge:-)

Super pakke.

Som du ser i videoen eller i bildene til venstre har anlegget samme design som 360en, så noen skjønnhetskonkurranse vil det neppe vinne. Trøsten får være at den kule og ikke minst flate styringsenheten er meget enkel å henge på veggen ved siden av flatTVen din. Vi liker også at den medfølgende fjernkontrollen også kan bruke til å styre selve Xboxen. Praktisk.

Med i pakken får du fire små satelitthøyttalere, en centerhøyttaler og en aktiv subwoofer. Den digitale forsterkeren hoster i tillegg ut 600 watt, og det automatiske kalibreringssystemet (sjekk bildespesialen og videoen til venstre!) gjør at du slipper unna endeløse timer med nesa dypt nedi bruksanvisningen når anlegget skal settes opp. I tillegg til RDS-radio har anlegget også to optiske og en coaxial lydinngang, for enkel tilkopling av flere enheter.

Og ja, har vi nevnt prisen?

Vi har sett den nede i 3000 kroner, det er grisebillig. Så har du allerede en 360 og trenger mer futt i TV og spill-stua di er vårt råd klart:

Løp og kjøp.