Foto: & video: Per Ervland
Foto: & video: Per ErvlandVis mer

TEST: Philips luksusbarbering med HQ9190

Barbering er en triviell affære som gjerne kan gjøres med en høvel til en tier. Eller en batteridrevet reisemaskin til 300 kroner. Men hva om du tar’n helt ut og brenner tusenlapper?

Philips HQ9190 er barbermaskinen for deg som vil fjerne skjegget med stil. Prisen er et sted i nærheten av 3000 kroner (den billigste vi fant kostet 2 720 kroner). Bortsett fra selve maskinen følger rensevæske og kombinert rensemaskin og ladestasjon med i prisen.

LES OGSÅ:

Leseplikt.

Før du tar i bruk dette vindunderet for menn må du pløye deg gjennom intet mindre enn to instruksjonsbøker. Dette er svært viktig, for HQ9190 er et presisjonsinstrument som må behandles med respekt.

Maskinen bør lades i minst fire timer første gang, men er ellers fulladet etter en times tid. Da holder den til en og en halv times barbering. Siden de færreste trenger mer enn et par minutter på hver barbering, snakker vi om en levetid på 45 dager på en opplading.

Maskinen kan skylles under vann for rengjøring. Ja, den insisterer faktisk på å bli skylt: I displayet dukker det opp en liten kran med rennende vann etter hver barbering.

Displayet er forresten litt vanskelig å se, men er til gjengjeld svært informativt. Her får du vite hvor lenge du har barbert deg, hvor lang tid du har igjen, om den maskinen trenger rens og hvilken skjærehodeinnstilling du har valgt.

Trykk på lenkene til venstre for å se video av barberingen og rensingen i praksis! Psst: Jo kjappere bredbåndslinje du har, jo bedre kvalitet kan du ta på videoen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selve barberingen er en sann fryd.

Det er heldigvis her pengene er lagt, høy gadget-faktor til tross. HQ9190s svake summing er knapt hørbar, og barberingen på normalinnstilling (det finnes to andre innstillinger – mer skånsom eller hardere tak) er silkemyk. Resultatet er omtrent like bra som med høvel og barberskum. For de som har en partner som ønsker seg «barnerumpe» burde maskinen være ideell.

Mer skeptisk er vi til rense- og ladestasjonen.

Den er svær og klumpete, og tar seg egentlig ikke så godt ut i baderomshylla – dersom man i det hele tatt har plass til den. Vi gjorde den tabben å fylle opp tanken med væske – med det resultat at alt sammen ble brukt opp i en eneste renseprosess. Det er nok lurt å spare litt her, for rensevæsken er ikke spesielt billig.

Rensingen foregår med et komplisert snu- og vendeprogram der maskinen heises opp og ned, vris i ulike stillinger og kjøres på ulike hastigheter. Det ser unektelig fascinerende ut, og vi har ingen grunn til å påstå at skjærehodene ikke blir rene.

Til daglig vil det likevel være mest praktisk å skylle maskinen under rennende vann. Pass på å ikke sett på beskyttelseshetten etterpå, for da er maskinen dønn våt når du skal bruke den igjen. Og våte skjærehoder er ikke tingen med denne maskinen, som i motsetning til andre modeller ikke er en «dry/wet»-type beregnet på bruk i dusjen.

Konklusjon:

Dette er barbermaskinen å vise fram til gutta på høybudsjettstur. Når kommer den diamantbesatte Røkke-varianten med prislapp på 200.000?

Trykk på lenkene lenger opp til venstre for å se video av barberingen og rensingen i praksis!

eller trykk her for å gå rett til TEST-hovedsiden!