TEST: Philips 32PFL7332

Solstråle fra Philips. Men med enkelte skyer i horisonten.

Det er ikke alle som har stor nok stue til å kunne plassere en 40-tommer der, eller kanskje du er ute etter en liten TV til soverommet? Vårt testobjekt denne gangen er en 32-tommer fra Philips til 9000 kroner. Et snasent utseende og Pixel Plus 2HD høres forlokkende ut, men vi må selvfølgelig ta en nærmere titt på skjermen for å finne ut om den duger.

LES OGSÅ:

Design og førsteinntrykk.

Vi lar oss lett imponere av pianolakk og dreibart bordstativ i glass. Dette er en flott TV, derfor er det surt at Philips har kuttet kostnader ved å legge ved en billig fjernkontroll i plast. Heldigvis finnes det mange flotte universal-fjernkontroller som kan redde deg ut av knipa.

Lett tilgjengelig på baksiden finner du to SCART- og en komponent-inngang. To HDMI-innganger er mer klumsete plassert på undersiden, men siden bordstativet er dreibart tilgir vi Philips denne gangen. USB og s-video er elegant plassert på siden av TVen. Dermed blir det lekende lett å koble til digitalkameraet for bildefremvisning i heimen.

Det eneste vi savner er VGA-inngang. Dersom du vil koble TV-apparatet til datamaskinen din må du altså ha et skjermkort med DVI eller HDMI, eller du kan kjøpe en VGA-overgang.

Menyer.

Menysystemet kommer i klassisk Philips-stil med en innstillingsassistent som hjelper deg å tilpasse bildet etter dine preferanser (se bilde til venstre). Men hvis du liker å gå grundigere til verks har du selvfølgelig også muligheten til det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildeteknologier som pixel plus, digital natural motion og dynamisk kontrast lar deg tilpasse bildet etter ulike signaltyper. Men merk at disse må brukes med omhu. Ofte løser de et problem ved å legge til to andre. Her anbefaler vi at du prøver deg litt frem for å finne ut hva du liker.

Den egendefinerte fargetonen burde gi innstillingsnerdene vann i munnen. Her kan du nemlig finpusse bildet til du blir blå.

TV-signaler.

TVen er velsignet med en lyssensor som viste seg å være lite flatterende for våre lysforhold. Bildet ble mørkt og dunkelt og vi fikk følelsen av å se på TV gjennom et par solbriller. Når du stiller inn apparatet anbefaler vi derfor å skru funksjonen av og på for å se hvordan den påvirker bildet.

Pixel Plus gjør som vanlig underverker med bildet så lenge du passer på å holde skarpheten på et akseptabelt nivå, men ulempen med teknologien er at den av og til forårsaker en del uønsket bildestøy. De ulike støyreduksjonskretsene ender ofte opp med å duse ut bildet vel mye etter vår smak, men de er gull verdt på TV-sendinger av dårlig kvalitet, for å roe ned bildestøyen. Ved sportssendinger bør du være forsiktig med å aktivere støyreduksjon siden det kan ende med etterslep.

Det vi savner er et livligere bilde med mer gnist, men rene og naturlige farger veier opp. Her imponerer Philips gang på gang. Kontrast og lysstyrke kommuniserer dessuten bra, så detaljene holder stand selv i mørke bildescener.

Philips har falt for den dynamiske kontrastmålingen som er oppgitt til hele 4000:1. Dette er langt fra reell verdi, men dybden i bildet er likevel fantastisk. Vær obs på at TVen har relativt følsom betraktningsvinkel. Du skal ikke bevege deg langt til siden for skjermen før fargene svinner hen.

HD DVD-signaler.

Philipsen imponerer stort når vi fyrer opp HD DVD-versjonen av King Kong. Detaljene og skarpheten er i toppklassen, og her blir du slukt rett inn i bildet. Slik skal en ekte filmopplevelse være! Vi registrerer likevel hakking ved vertikale og horisontale panoreringer, men dette har vi konstatert før på HD DVD-spilleren til 360-en, og vi frikjenner derfor TVen på dette punktet.

DVD-signaler.

Her faller bildekvaliteten tilbake på et mer moderat nivå, men kanskje ble vi bortskjemte da vi testet TVen mot HD-DVD-signaler? Vi foretrekker å sette fargetemperatur til varm, da blir bildet riktig så innbydende og flott.

Digital Natural Motion er ikke tilgjengelig for signaler høyere enn 576p. DNM er en teknologi som reduserer flimring og gir behagelig bevegelse, spesielt i filmer. Vår erfaring er at vi ofte ender med ugunstige bølgeeffekter ved bruk av slike løsninger. Men hos Philips kan du velge mellom tre ulike nivåer, og ikke bare av og på, som hos mange av konkurrentene.

Konklusjon.

Philips 32PFL7332 er en meget flott TV, men med godt synlige sparekutt. Den billige fjernkontrollen er en ting, manglende VGA-inngang en annen.

Vi gir Philips et aldri så lite spark fordi det ikke er mulig å aktivere pixel plus ved TV-signaler, mens den samtidig er deaktivert for DVD-kilder. Dette gjelder samtlige av bildeforbedringskretsene. Dermed må du inn i innstillingene og justere når du bytter mellom inngangene.

Det er likevel ikke til å komme fra bra at dette er en kjempegod TV med de riktige signalene, noe vi fikk bevist til det fulle ved avspilling av HD DVD-materiale. En formidabel kontrast og et detaljnivå uten sidestykke er absolutt ikke å forakte!

TVen sliter litt med støyen når den møter TV-kanaler av dårlig kvalitet. Sitter du fortsatt med analoge signaler bør du kanskje tenke deg om to ganger før du kaster deg over kjøp-knappen.

En ekstrafunksjon som kan komme godt med er USB-porten, som gjør det enkelt å koble til portable enheter som for eksempel en musikkspiller. Philipsen er utstyrt med en mediespiller som gjør det lekende lett å spille av MP3-låter eller bla gjennom bildesamlingen.

Dersom du synes 32-tommer er for lite, finnes det også en 37-tommer i samme serie til 13.000 kroner.

Klikk her for å komme til hovedsiden med ALLE TV-testene!

Takk til NSE.no for lån av testmodell.