TEST: Panasonic TX-32LXD70F

TEST: Panasonic TX-32LXD70F

Denne TVen kommer til imponere deg.

Publisert

Denne testen begynte ikke så veldig bra for Panasonic, for til å være en helt ny modell synes vi de har vært forsiktige, på grensen til überkjedelige, når det gjelder designet: Utseendet er nemlig en fin blanding kommunegrått ispedd store doser plastikk.

Heldigvis trekker stålrammen og fjernkontrollen noe opp, og sittende i sofaen blir det til å leve med, selv for oss bortskjemte testjournalister.

Og trygt plassert i sofaen får vi dagens andre overraskelse: For makan til bilde er det lenge siden vi har sett på en TV i dette prissjiktet.

Bildekvalitet TV & DVD.

For det er ikke til å legge skjul på at TVen imponerer: Skarpheten og detaljgraden, selv ved vanlige TV-sendinger, ligger langt foran det som er vanlig.

Vi hadde for eksempel toppmodellen til Philips ved siden av, og her var det den lille 32-tommeren som var best. Også når det gjelder farger og sortnivå sitter vi smilende i sofaen, for dette er definitivt en TV hvor fargene smeller til ? og det uten å blødme.

Nå er det jo ikke noen bombe at det er lettere å få bra bilde på en mindre TV enn på en stor skjerm (eller sagt på en annen måte; jo større skjermen er jo lettere er det å avsløre feil), men dette var like fullt langt bedre enn vi hadde forventet.

Menysystemet er helt likt som på de to andre Panasonicene vi har testet i det siste (50-tommer og 42-tommer), og det betyr at det er enkelt og oversiktlig.

Dette er likevel ikke modellen for deg som liker å stille inn utallige parametere; det er for det første få valgalternativer og for det andre så virker ikke alle bldebehandlingsalternativene på alle inngangene. Ser du på DVD via HDMI-inngangen har du for eksempel bare MPEG NR tilgjengelig. Tatt i betraktning hvor bra jobb TVen gjør med signalene er uansett ikke dette noe problem.

Heldigvis, og nå er det test-nerden som snakker, fant vi til slutt noe å trekke for her også; for når du står helt oppi skjermen og leter etter mangler så vil du kunne konstatere et aldri så lite blåstikk; Men igjen; dette er det få ? om noen ? som vil legge merke til i praksis.

DVD via HDMI-inngangen.

Detaljnivået er fortsatt like imponerende, og selv om vi her ser at den nevnte toppmodellen til Philips leverer mer trykk i fargepaletten når vi setter på Apocalypto (sjekk spesielt de grønne jungescenene), så er dette svært bra. (Og her bør du ikke glemme at Philipsen befinner seg i en langt høyere prisklasse.)

Panasonic oppgir 8500:1 i dynamisk kontrast, og det fungerer slik at LCD-TVens bakgrunnsbelysning automatisk reduseres når en mørk scene oppdages. Dynamisk kontrast har jo vært med oss i flere år nå, men vi har ikke alltid vært like imponert av hvor bra det har fungert i praksis. Men dette har altså Panasonic begynt å få taket på.

Sortnivået er det altså bare å glede seg over på denne TVen, og sammen men en bildefrekvens på 100 Hz konstaterer vi også at bildene på TVen glir jevnt ved panoreringer mange av konkurrentene (inkludert storebroren på 50-tommer) sliter kraftig med.

Xbox360 og HD DVD.

Tidsmessige hensyn gjorde dessverre at vi ikke fikk koblet til PC og Blu-ray på denne modellen, men med det bildet vi fikk levert via vår Xbox360 og HD DVD-spiller i 1080i er det ingen grunn til å bekymre seg.

For med en sånn detaljgrad og dybde i bildet får TVen full pott på dette punktet. Dette var rett og slett vakkert.

Konklusjon.

Siden de forrige LCD-generasjonene til Panasonic ikke var så veldig overbevisende, er det morsomt å se at de nå har tatt et syvmilssteg i riktig retning.

Det nye IPS Alpha-panelet gjør en glitrende jobb, og spesielt betraktningsvinkelen er imponerende til å være en LCD-TV. Her har blant annet Philips mye å lære. Vi gir i tillegg Panasonic pluss for at bordstativet som følger med er dreibart.

dingz_anbefales100
dingz_anbefales100 Vis mer

Et litt kjedelig design er faktisk det eneste som virkelig ødelegger helhetsinntrykket, og vi må nok en gang hoste fram en anbefalt kjøp-logo, for i 10.000 kroners klassen er dette det beste vi har sett hittil i 2007. Sammenlignet med Samsungs R-modell, Philips 7332 og Hitachis LD9700 er det faktisk storeslem til Panasonicen.

Trykk her for å komme til hovedsiden med ALLE TV-testene!

Minifakta:


32-tommers LCD med oppløsning på 1366/768.
Vekt 17,5 kg ? inkl. bordstativ.
2 scart (begge RGB), 2 HDMI, 1 komponent, 1 VGA.

Trykk her for å komme til hovedsiden med ALLE TV-testene!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer