TEST: Panasonic TH-42PV70F

Til denne prisen er det bare å kjøpe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Panasonic har kuttet ut sølvfargen vi husker så godt fra PA50 og PV60, og framstår nå som like blank og skinnende som sine konkurrenter. Vi liker pianolakkstilen godt, men pass godt på pølseklypene for her er det lett å sette merker.
Vi har allerede sett PV70 til rundt 11.000 kroner, noe som definitivt er en god pris, og vi var derfor spent på om den ville holde mål.

LES OGSÅ:

Bildekvalitet TV & DVD.

Liker du å grave deg ned i avanserte bildemenyer er ikke denne modellen for deg, innstillingsmulighetene er nemlig svært få. Her har du det du trenger (se bilde av menyene i bildespesialen til venstre), men heller ikke noe mer.

Trøsten får imidlertid være at TVen gir svært så naturtro bilder selv når alt står med standardinnstillinger.

TV-bildet oppleves som fint, men i lyse partier er det tendenser til litt lett flimring. Dette ble spesielt synlig ved siden av Sonys nye LCD-TV D3000, som til sammenligning ikke hadde dette i det hele tatt.

Når det gjelder støyreduksjon hjelper det for øvrig godt at bildefrekvensen er på 100 hz, og i tillegg kan du aktivere P-NR eller MPEG NR som stort sett gjør det samme, men virker mot ulike innganger.

Panasonic er kjent for sitt gode sortnivå, og de skuffer ikke her heller. Oppgitt kontrastnivå er 10.000:1, og når sort faktisk oppleves som sort er det definitivt med på å gjøre DVD-utgaven av King Kong til en hyggelig opplevelse.

Alt er likevel ikke bare fryd og gammen.

Ved store panoreringer i bildet blir det lett litt hakking i bildet, og dette gjaldt både på TV og DVD.

Bildekvalitet ved PC, Xbox360 og HD DVD.

Oppløsningen på TVen er som på de fleste andre plasmaTVer i denne størrelsen 1024/768, og vi koblet også til PCen for å se hvordan den dugde. Sammenlignet med en LCD-TV er selvsagt ikke bildet like skarpt og det er slett ikke vanskelig å avsløre litt støy i bildet. Alt i alt duger det likevel fint til å kunne vise fram feriebildene og lett sofasurfing, men pass på: For som på alle plasmaTVer kan du få innbrenning av TV-bildet om du viser statiske bilder for lenge. Denne muligheten bør du altså være forsiktig med å utnytte.

Når det gjelder bildekvalitet via 360en og HD DVD er imidlertid bildet helt glitrende, ja med tanke på prisen er vi faktisk imponert. Detaljene er til å ta å føle på og bildene virker svært så naturtro.

Legg merke til at TVen takler 1080p-signaler via begge HDMI-inngangene, men bare 1080i via komponentinngangen.

Hvor har de spart inn penger?

Det første du legger merke til er at bordstativet ikke er dreibart, men tatt i betraktning av at innsynsvinkelen fra sidene er såpass god er ikke dette noe å bry seg om.

Vi kan også leve med at TVen mangler minnekortinngang og bilde-i-bilde funksjon. Mmen den dagen du skal koble til digitalkameraet eller videokameraet ditt vil du nok savne at Panasonicen heller ikke har S-video eller videoinngang på sidene.

For øvrig synes vi TVen er ganske bra utstyrt. Den har tekstTV-minne på 1500 sider, 2 HDMI-innganger, 1 x komponent og 2 scartinnganger.

dingz_anbefales100
dingz_anbefales100 Vis mer

Konklusjon.

Du får et godt sortnivå, naturlige og fine ansiktstoner, og den er godt utstyrt med innganger.

Vær også klar over at TV-skjermen gir mye gjenskinn, så har du mye lys i stua vil dette kunne irritere. (se bildene så skjønner du hva vi mener).

Likevel: Til denne prisen kan vi leve med litt rusk i maskineriet. Et soleklart anbefalt kjøp fra oss i dingz.no.

Her finner du ALLE TV-testene!