TEST: Nokia N85

Nokias nye fullstappede mobil i N-serien er ikke uten skavanker, men like fullt et godt kjøp.

På noen områder skinner Nokia N85 som en sol. Den er en god underholdningsmaskin dersom du vil høre musikk, radio, se film eller spille. Nokia har også fått en del små detaljer på plass med denne modellen. Anstendig OLED-skjerm, lading via USB, linselokk, bryter til tastaturlåsen, minijack på riktig plass, og nokså godt headset...

LES OGSÅ:

Når det gjelder kameraet så tar det gode utendørsbilder, men når lyset forsvinner blir det mye støy i bildet. LED-blitsen hjelper selvsagt en del, men når ikke opp mot Xenon-blitsen som finnes på noen av de andre Nokia-telefonene.

Men telefonen har også sine mindre gode særegenheter. Kvalitetsfølelsen kunne vært bedre, og vi opplevde sporadisk treghet og hakking på videoavspilling med høyeste kvalitet.

Likevel har vi altså sansen for Nokia N85. Den er i våre øyne hakket mer attraktiv enn flaggskipet N96, og i tillegg en tusenlapp billigere. Men det er også mange andre mobiler som er verd å vurdere. Bryr du deg for eksempel ikke så mye om spilling eller FM-senderen kan du spare enda en tusenlapp ved å gå for N82 i stedet - og få langt bedre innendørsbilder på kjøpet.

Totalt sett ender derfor Nokia N85 med en svak femmer på terningen.

LES HELE TESTEN HER!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mobiltesten er et samarbeidsprosjekt mellom dinside.no og dingz.no