TEST: Nokia 6151

Nokias 6151 er et bevis på at en 3G-telefon ikke trenger koste all verden.

Likevel: Det betyr selvsagt at Nokia har måttet spare på noe, og det første sparekuttet har tydeligvis vært tatt på displayet.

LES OGSÅ:

Oppløsningen på 128 x 160 piksler har nemlig ikke vært noe å skryte av på flere år - og i denne bransjen tilsvarer det flere generasjoner mobiltelefoner. Til sitt forsvar er likevel displayet både lyssterkt og klart, og har relativt store tall og bokstaver. Series 40-grensesnittet gjør også at telefonen er enkel og ikke minst kjapp å navigere i. Tastene er dessuten store og gode å bruke.

MP3 og radio.

For de musikkinteresserte må det nevnes at Nokia 6151 både har musikkspiller og radio, men i det store og hele er ikke dette mobilen for deg som ser etter en erstatning for MP3-spilleren din. Riktignok har du plass til en del musikk dersom du kjøper et minnekort (opp til 1 GB støttes), men hvis du er opptatt av lydkvalitet så vil du nok bli skuffet. For radiolytting på vei til jobben vil telefonen likevel gjøre jobben, og til det er også det medfølgende ørepluggsettet (HDS-3) et helt greit alternativ.

Foto-og film kvalitet.

Mobilen har et kamera på 1,3 megapiksler, men som du ser på eksempelbildene (til venstre) fra vårt godt opplyste kontorlandskap imponerer ikke kvaliteten spesielt mye. Telefonen har en snarveis-/utløserknapp på siden, som gjør at det er føles naturlig å ta bilder med kameraet "liggende", her lukter det landskapsbilder med andre ord.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når du tar opp film er du begrenset til klipp av 20 sekunders varighet. En slik filmsnutt av fascinerende biltrafikk kan du se under.

Nokia_6151_filmklipp (3gp 279 kB)


Klippet er tatt direkte ut av telefonen og ikke konvertert på noen måte. Får du ikke spilt av klippet, kan du for eksempel bruke GOM Player.

NB: Du får STORE eksempelbilder tatt med mobilen ved å trykke på de små bildene til venstre for teksten her.

Konklusjon.

Som nevnt har Nokia 6151 både sterke og svake sider: Setter du høye krav til skjermen eller vil ha god kvalitet på bilder og musikk bør du lete videre. Vi liker heller ikke at det mangler kamera i fronten på telefonen, ettersom det gjør at videosamtaler utgår.

Som kommunikasjonsenhet er det likevel ikke så mye vi savner. Med 3G og EDGE burde du være godt dekket hva datatrafikk angår, og til tale og meldinger (bildemeldinger lider riktignok under skjermens lave oppløsning) har vi heller ikke mange punkter å sette fingeren på. Men merk deg at ikke telefonen har epostklient. Blåtann og infrarød kommunikasjon sikrer kontakt med datamaskiner og andre telefoner.

Totalt ender vi derfor på en firer på terningen.

Spesifikasjoner:

  • Tri-band GSM/GPRS/EDGE og UMTS

  • 1,8" skjerm med 262.000 farger og 128 x 160 piksler

  • 30 MB internminne, plass til microSD-kort opp til 1 GB

  • 1,23 Mp kamera

  • Støtte for MP3, MP4, AAC, og eAAC+

  • Brukergrensesnitt: series 40

  • Overføring via blåtann, infrarød og USB 2.0

  • Tale/standbytid: opp til 4,5/380 timer

  • Størrelse: 47 x 108 x 19 mm, 98 gram

  • Ca. pris: 1.900 kroner.

Trykk her for å komme til vår nye mobil-TEST-side!

Mobiltesten er et samarbeidsprosjekt mellom dingz.no, DinSide Data, og ITavisen.