TEST: Nokia 5070

Lei av dyre mobiltelefoner fylt til randen av funksjoner du strengt tatt ikke trenger?

Bruker du mobilen til å ringe eller sende SMS? Da kan dette være noe for deg.

LES OGSÅ:

Det skal ikke mange sekundene med filking med telefonen til før du forstår at dette ikke er noen spesielt dyr sak. Designen er mer funksjonell enn kul, med store (men gode) taster. Telefonen ligger godt i hånden, men er også tvers gjennom plastikk, men det er egentlig ikke det som røper denne mobilen. Problemet er 5070s svake skjerm, som med sin oppløsning på 128 x 160 punkter stempler denne telefonen som teknologisk utdatert.

Ikke for alle.

Skjermen imponerer som nevnt ikke med høy oppløsning, men er til gjengjeld klar og tydelig med store tall og bokstaver. Ikke noe særlig å se bilder på, men det står på en merkelig måte i stil til VGA-kameraet på telefonen også. 0,3 megapiksler (640 x 480) er litt stusselig i dag, og bildekvaliteten er gjørme. Likevel holder det da til MMS. Det er heller ikke allverden av internminne på denne telefonen (4,3 MB tilgjengelig), og støtte for minnekort er fraværende. Så mye plass til store bilder hadde det uansett ikke blitt.

Tri-band-telefonen har heldigvis støtte for SMS og MMS, og i tillegg kommer støtte for Xpress-lydmeldinger, e-postleser, WAP og XHTML hvis du skulle våge deg på nett med dette displayet.

Mobilen kan også spille av MP3 og AAC-filer, men med tanke på den manglende plassen er dette tiltenkt ringetoner. Radio har den også, som i tandem med det medfølgende hodesettet (HDS-3) gjør en helt grei jobb.

Til slutt må vi selvfølgelig nevne at 5070 har GPRS og EDGE, så den kan altså også brukes sammen med din bærbare PC. Den mangler dog blåtann, så du må koble den til med infrarød eller USB over pop-porten. Kabel for sistnevnte opsjon medfølger dog ikke i salgspakken.

Vurdering og konklusjon.

Nokia har strengt tatt ikke gjort mange grepene sammenlignet med forgjengeren 6070. De eneste reelle forskjeller vi kunne finne er en økning i tilgjengelig internminne fra 3,2 til 4,3 MB, en noe høyere oppgitt taletid (3 til 3,5 timer) og at pop-porten på 5070 støtter USB-overføring.

For de med sans for syltynne telefoner eller trenger en mobil med gadget-faktor er derfor Nokia 5070 en av de kjedeligste nyhetene denne våren, noe som naturlig nok gir trekk når det gjelder må-ha faktor.

For deg som derimot hovedsaklig har bruk for basisfunksjonaliteten er denne no-nonsense-telefonen en grei kandidat.

Totalt sett ender derfor Nokia 5070 opp med en firer.

Mobiltesten er et samarbeid mellom DinSide Data, ITavisen og Dingz.no