TEST: LG KS10

TEST: LG KS10

Til tross for noen store mangler kan vi trygt si: Endelig LG. Endelig.

Publisert

Etter at forrige LG-modell fikk så ørene flagret for en knapp måned siden var det ikke fritt for at vi lurte fælt på hvordan den helt nye KS10-modellen ville klare seg.

Og heldigvis: Dette er et langt bedre kjøp.

Design & førsteinntrykk.

Dette er ingen design-telefon som fjortisene vil misunne deg, til det er den for anonym. Det tror vi likevel kler målgruppen bra, denne smartmobilen appellerer nok i større grad til de som vil få jobben gjort, enn til de som vil vise seg fram.

Som du ser av bildene til venstre, så har den sorte skyvemobilen rene og enkle flater – kun brutt opp av en sølvkant som går langs hele mobilen og den lyssterke skjermen på 2,4 tommer.

Vi gir forøvrig LGen pluss i margen for store og gode taster, som gjør at den fungerer bra også for dere med store pølseklyper.

Et smart trekk.

Noe av det lillebror KE500 fikk mest kritikk for var et kjedelig menysystem og kjip synkroniseringsprogramvare.

Slik er det ikke her. KS10 er nemlig den første LG-mobilen som bruker operativsystemet Symbian S60, og for meg som kommer rett fra Nokia N80 og N95 er det omtrent som å komme hjem:
- Både skjermmenyene og PC-suite programmet som følger med ser ut som en nyoppusset Nokia-versjon, blant annet er layouten langt friskere.

NB: Sjekk store bilder av mobilen & menysystemet i bildespesialen til venstre!

Det viktigste er likevel at det fungerer minst like bra i daglig bruk. Blant annet går tilkobling og synkronisering, samt overføring av bilder via blåtann som en lek. Og sammenlignet med N80 er det også lett å se at menyene på KS10en reagerer litt raskere over hele linjen. Dette er med på forenkle den daglige bruken.

Epost-pushing, Google maps og Youtube.

KS10 leveres med Google Maps og Youtube ferdig installert, og dette fungerer da også godt i praksis.

Dessverre mangler KS10en innebygget wlan som både N80 og N95 har, så hver gang du bruker disse tjenestene koster det deg, eller sjefen din, penger. Trøsten får være at HSDPA-muligheten gjør at nedlasting og wapping generelt går kjapt unna.

E-post. Kommende KS10-modeller skal leveres med en gratis-versjon av RoadSync i esken, alternativt kan du gå inn på dataviz, oppgi mobilens serienummer og laste det ned.

Selv undertegnede syntes, utrolig nok, at det var enkelt å sette opp mobilen mot Aller-gruppens ellers så gudjammerlige exchange-server. Som standard henter mobilen e-post automatisk mellom 08:00 og 18:00, og manuelt etter den tiden. Vær likevel klar over at dette sluker strøm, så med mindre du jobber som aksjemegler anbefaler vi at du istedet synker mobilen mot Outlook manuelt når du selv føler at du trenger det. Det er forøvrig enkelt å endre innstillingene til RoadSyncen på mobilen.

For deg som uansett sverger til Gmail ligger snarvei til innloggingssiden inne som standard, og siden det er Symbian S60 som er hjernen i systemet finnes det store mengder programmer som kan installeres på mobilen.

Ved daglig bruk må du regne med å lade mobilen enten annenhver – eller hver tredje dag. Det er omtrent som vanlig, men merk deg at når batteri-strekene først har begynt å gå nedover, så forsvinner de to siste strekene svært kjapt. Du kan forøvrig også lade mobilen via den medfølgende USB-pluggen.

Så langt har LGen gjort et godt inntrykk, men noen unødvendige riper i lakken trekker ned.

Svakt kamera og småkjip MP3-spiller.

At kameraet ikke er på mer enn 2 MP kan vi leve med. Men dessverre mangler bildene både skarphet og dybde, og autofokusen gjør at det tar hele 3 sekunder fra du trykker på utløseren til bildet blir tatt. Det er alt for lenge.

Siden mobilen også mangler blitz blir det til at du bare gidder å ta bilder under svært god belysning eller utendørs. I likhet med KE500 er vi heller ikke fornøyd med plasseringen av av/på-bryteren. Siden den står rett ved siden av utløserknappen kan vi garantere at du vil risikere å slå av mobilen – i stedet for å knipse det ene bildet der Jessica Alba viser hud på på cafe-bordet ved siden av deg.

Sammenlignet med en ren kameramobil faller altså KS10en gjennom.

HUSK: Du finner eksemper i bildespesialen til venstre.

Fraværet av radio er også et savn på en ny smartmobil i dag, og heller ikke som MP3-spiller får KS10 full pott. Og det er synd – for lydkvaliteten er faktisk langt bedre enn på både vår N80 og N95.

Det er i hovedsak to ting som trekker ned: Det går ikke an å skippe fra låt til låt via fjernkontrollen på ledningen. Alt du kan gjøre her er å justere lyden. I tillegg savner vi en ordentlig mini-jack utgang.

For her har LG gått rett i fella: Ikke bare bruker de sin egen plugg, pluggen sitter også så dårlig i selve mobilen at den ofte detter ut om du går rundt med mobilen i innerlomma. Her vil det kjapt bli dårlig kontakt over tid, og dette er for svakt på en ellers bra mobil.

Konklusjon og oppsummering.

Med Symbian S60 på innsiden har KS10 fått et gjennomprøvet og velfungerende operativsystem som jobber kjapt. De har kort fortalt forbedret det mange av oss irriterte oss over på den gamle N80 fra Nokia.

Vi satte også pris på den kjappe nettsurfingen, Google Map-funksjonen og ikke minst muligheten til å få jobbmailen overført direkte på mobilen, så er dette viktig for deg kan du trygt vurdere denne LGen.

Men er du på jakt etter en god kamera- eller musikkmobil? Glem det, da finnes det bedre alternativer.

Trykk her for å se ALLE mobiltestene!

Viktige data LG KS10:


3G-telefon med HSDPA. Symbian S60 operativsystem
2,4" skjerm med 262,000 farger og 240 x 320 pikslers oppløsning
60 MB internminne, plass for microSD-kort (medfølger ikke)
2 Mp kamera (1600 x 1200 piksler)
Overføring via blåtann (V 1.2) og USB 2.0
Tale/standbytid: Ikke oppgitt
Størrelse: 104 x 52 x 18,7 mm, 118 gram
Ca. pris: 2,590,- inkl. mva. (uten abonnement)

Trykk her for å se ALLE mobiltestene!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer