Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer

TEST: Lacie Silverscreen

Leketøy til TVen.

Publisert

Det har vist seg å være populært stoff, så vi kaster oss over nok en multimedieharddisk - denne gangen fra Lacie.

Harddisken har samme programvare som Packard Bells Store&Play. Det vil si at menysystemet er tilnærmet identisk, men Lacie har gjort sin egen vri med andre farger.

Harddisken fungerer som et lite mediecenter uten at du trenger å involvere datamaskinen. Du fyller boksen med musikk, film og bilder og kobler den direkte til TV-apparatet.

I pakken finner du:

* Lacie Silverscreen
* AV-kabel
* Fjernkontroll
* SCART-plugg
* USB-kabel (High Speed USB 2.0)
* Strømkabel
* CD med manual

Ustyrsnivået er ikke på høyde med CinemaDrive 200 fra Doro. Komponentkabel, som åpner for HD-avspilling, er ekstrautstyr. Vil du ha VGA-kabel, eller SPDIF-kabel for digital lyd må også disse to kjøpes utenom.

Systemet støtter følgende formater:

* Video: MPEG-1, MPEG-2 (AVI, VOB, ISO), MPEG-4 (AVI; DivX 3.11, 4x og 5x XviD)
* Lyd: WAV, WMA, MP3, MPEG-4 (AAC), AC3 (Dolby Digital) og OGG
* Bilder: JPEG (opp til åtte gigabyte)
* Undertekst: .sub og .srt

Tar plass.

Boksen er fysisk sett den største og tyngste vi har testet til nå. Det produserer mer støy, men i de fleste tilfeller drukner støyen når du ser film. Lagringskapasiteten er på hele 500 GB, så her burde du få plass til det meste, og det gjør det også mulig å bruke harddisken som backup-løsning.

På baksiden finner du kontakter for USB-kabel, strøm, AV-kabel og lyd, i tillegg til en av- og på-knapp.

Se bilder til venstre!

Fjernkontrollen har standard størrelse og er fullsatt med knapper. Som hos de andre løsningene vi har har testet må du peke den rett mot boksen for å få en reaksjon. Det kan være frustrerende i de tilfellene du ikke sitter rett foran boksen.

Ekstern harddisk.

Når du kobler boksen til datamaskinen med den medfølgende USB-kabelen spretter den opp som egen partisjon i utforskeren. Dermed er det bare å dra filmer, serier og musikk over til boksen. Lekende lett!

Du legger filene i sine respektive mapper: Movies, Music, Pictures, Autoboot og Firmware. Mappene må ikke slettes eller endres, da systemet leser data fra akkurat disse, men du kan lage undermapper slik at du lettere kan organisere innholdet.

Filene du legger i Autoboot skal spilles av automatisk når du kobler harddisken til TVen, men dette fikk vi ikke til å fungere, selv om vi forsøkte med flere forskjellige filtyper.

Enkelt.

Etter at du har fylt boksen med innhold er det bare å koble den til TV-apparatet, finne riktig inngang og en velkomstskjerm vil lyse mot deg. Deretter kan du trykke deg frem i menyene med fjernkontrollen.

I setup-menyen finner du innstillinger for blant annet språk, video og lyd.

Bildet via s-video blir ikke like bra som når du kjører signalet digitalt fra datamaskinen, men den store fordelen med boksen er at den er lett å bære med seg, og kan være med på hytta, på ferie, eller bort til naboen uten noen dikkedarier.

Systemet støtter undertekster av typen .srt og .sub. For at disse skal fungere må de ha samme navn som moderfila. Et ganske viktig poeng som var gjemt bort i manualen på CDen. Brukervennligheten kunne altså gjerne vært litt bedre.

Harddisken reagerte ikke alltid med glede når vi spolte oss fremover i en film eller serie. Det gikk tregt og i noen tilfeller stoppet den helt opp. I kombinasjon med en halvgod fjernkontroll ble det hele ganske frustrerende til tider.

Men boksen spiller av alle filer vi serverer, og med unntak av de nevnte problemene fungerer systemet som det skal.

Konklusjon.

Lacie Silverscreen gir deg ekstreme mengder lagringsplass, men for å få maksimalt utbytte av systemet må komponent- og SDPIF-kabel kjøpes som ekstrautstyr. Hos CinemaDrive 200 fulgte disse to med i pakken, men nå har jo denne også bare 80 gigabyte under panseret.

Kommunikasjon mellom fjernkontroll og harddisk kunne vært bedre - det blir litt mye trykking uten at noe skjer.

For deg som vil ha med filmer og serier bort til naboen, eller ikke har datamaskinen lokalisert i samme rom som TVen, er Lacie Silverscreen en praktisk sak. Formatstøtten er god og støtten for undertekster er dessuten et pluss, selv om du må passe på at disse heter det samme som videofila.

Versjonen med 500 GB koster ca. 1800 kroner. Vil du ha komponentkabelen slik at du kan sende HD-materiale (opp til 1080i) ut fra boksen må du ut med 150 kroner til.

Systemet fungerer med både PC og Mac.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer