Foto: video: Per Ervland
Foto: video: Per Ervland Vis mer

TEST: iRobot Roomba 570

Den er bare en ting å si: Vi er forelsket.

Publisert

Lei av støvsuge hundehår og hybelkaniner hver eneste dag? Da er denne noe for deg.

Roomba 570 er nemlig etterfølgeren til iRobot SE – den geniale robotstøvsugeren som vi testet i februar, og forbedringene er flere:

For det første ser den bedre ut enn forgjengeren, og dette gjelder både selve støvsugeren og fjernkontrollen. Det viktigste er imidlertid at den har blitt mer avansert og gjør en bedre jobb, og vi går gjennom punktene underveis.

Trykk på play-knappen under for video av Roombaen:

dingz.no: iRobot Roomba 570 (m4v 125 327 kB)Problemer med å se videoen? Da kan du laste den ned her:

Timer & praktiske finesser.

I daglig bruk vil du spesielt sette pris på timer-funksjonen, som akkurat som på videospilleren lar deg stille inn nøyaktig når Roombaen skal støvsuge. 570en kan programmeres direkte på støvsugeren, eller via fjernkontrollen.

Å kunne stille den inn til å støvsuge mens du er på jobb eller ligger og sover er selvsagt genialt. Alle forstår gleden av å komme hjem til et nystøvsuget rom.

Pent oppdratt.

Roombaen går automatisk tilbake til ladestasjonen og setter seg til lading når den er ferdig med jobben, eller når batteriet begynner å bli tomt.

Den nye modellen er i tillegg utstyrt med et praktisk bærehåndtak – sjekk bildene og videoen – som gjør det lettere å flytte Roombaen, samt å tømme ut avfallet. I likhet med forrige modell er for øvrig også 570en poseløs, sånn at avfallet enkelt kan tømmes i søppelposen (og ikke i doen, som vi gjør i videoen).

En annen viktig forbedring er at Roomba 570 har blitt langt flinkere til å komme over dørstokker og til å støvsuge tepper enn SE-modellen. Vanlige korthårede tepper var riktignok ikke noe problem på SE-modellen heller, men den slet betraktelig på vårt langhårede TV-stueteppe.

Denne prøven klarer imidlertid 570en med glans.

Dørkarmer.

Vi merker også den økte fremkommeligheten når det gjelder dørkarmer. Som du ser i videoen klarer 570en seg greit med skarpe dørkarmer helt opp til to centimeter. Det vil riktignok ikke si at den alltid kjører rett over, men den kommer over til slutt, og det er jo det som er det viktigste her.

Legg for øvrig merke til at Roombaen reverserer roteringen på børstene om den setter seg fast, for eksempel i ledninger. Men bare så det er sagt: For maks utbytte av en robotstøvsuger bør du uansett ta opp så mange løse gjenstander fra gulvet som mulig.

Vil du tvinge Roombaen til å holde seg i et bestemt rom er det også mulig å sette opp to fyrlykter som fungerer som virtuelle vegger. Det følger for øvrig med to slike i pakken, men siden Roombaens sensorer gjør at den aldri vil kjøre utenfor trappen uansett, så vi strengt tatt ikke behovet for disse under vår test.

Konklusjon.

Roomba 570 støvsuger fortsatt ikke like godt som moren din. Den er derimot så god på hybelkaniner, brødrester og hunde- og kattehår at du glatt slipper unna den superirriterende hverdagsstøvsugingen.

Det alene er rett og slett gull i vår bok.

Vi liker også den kule fjernkontrollen som lar deg styre støvsugeren nøyaktig dit du vil – det er praktisk om du sitter i sofaen og ser en flekk Roombaen har kjørt forbi.

Modellen vi testet var toppmodellen og det gjør seg dessverre gjeldende når det gjelder pris også. Prisen er nemlig 4.750 kroner, som – til tross for at vi liker den svært godt – er en pris vi synes er alt for høy. Men har du akkurat fått årets opsjonsutbetaling er det bare å klinke til – vi tror ikke du vil angre.

Klarer du deg uten fjernkontrollen kan du også gå for lillebroren 560, som koster 4.390. Du får også en enklere modell kalt 535 som koster cirka 3.500, men da mangler også timeren – og spør du oss er den et must.

Merk deg at 570en er ca 9,3 cm høy, noe som var akkurat litt for mye for vår stue-sofa – er dette viktig for deg bør du mao. måle høyden på dine egne møbler.

Testmodellen ble levert av den nye norske nettbutikken DinRobot.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer