Test: iPod Nano-etui

Det ble ingen jippi til jimi.

Apple har lansert iPod nano i en ripefri versjon, men det hjelper ikke de av oss som sitter med den forrige generasjonen mellom hendene. For oss fortsetter kampen mot en ripefri hverdag, med alt det fører med seg av merkelige etuier og futteraler.

LES OGSÅ:

Nettbutikken mahadet.no selger Jimi iPod nano case laget av gjennomsiktig polykarbonat. Etuiet kommer i mange forskjellige farger, og vi har fått låne et grønt eksemplar.

Skrøpelig og tynt.

Dekselet fungerer ved at du legger iPoden ned i en liten eske og klipper på et topplokk. Lokket kjennes ikke ut som det kraftigste i klassen, og er såpass tynt at faren er stor for at det vil knekke hvis du er uforsiktig.

Fra før av har vi et etui fra Marware hvor det følger med små klistrelapper til selve skjermen og skrollehjulet, slik at også disse blir beskyttet mot lange negler og skarpe gjenstander i lomma. Slikt følger dessverre ikke med Jimi. Dermed er skjermen og hjulet fortsatt utsatt for stygge riper.

Festes i beltet.

Jimi er utstyrt med belteholder. Ved å putte iPoden opp ned i etuiet kan du enkelt navigere på skjermen når du går med musikkspilleren i beltet.

På baksiden har dekselet en åpning slik at du kan bruke iPoden som speil. Fint for de som er bekymret for at all headbangingen har ødelagt frisyren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Miljøvennlig.

Jimi-etuiet er laget av 100 prosent resirkulert materiale, og en prosent av inntektene investeres i miljøet. Så slipper du i alle fall å ha dårlig samvittighet.

Kort oppsummert: På grunn av det skrøpelige plastikkmaterialet er vi ikke spesielt imponerte over Jimi. Vi kommer med andre ord ikke til å la det erstatte Marware-etuiet vårt.

Vi liker speilfunksjonen, men det er egentlig det.

Etuiet har en prislapp på 210 kroner inkludert frakt.