TEST: Hitachi 32LD9700 - LCD

Godt utstyrt 32-tommer fra Hitachi med avanserte justeringsmuligheter.

Hitachi har minst to bein godt plantet innenfor plasmabransjen, men LCD-teknologien er slettes ikke glemt. Kanskje ikke så rart siden det er et stort marked for mindre skjermer der ute. Vårt testobjekt denne gangen er en LCD-skjerm på 32-tommer med en pris på rundt 13.000 kroner.

LES OGSÅ:

Design og førsteinntrykk.

I likhet med flere andre Hitachi-skjermer i toppklassen er også denne modellen utstyrt med motorisert bordstativ. En finesse som lett trigger må-ha-faktoren, i tillegg til å gjøre det lekende lett å justere TVen etter hvor du sitter i sofaen for best mulig betraktningsvinkel.

TVen er stappet med tilkoblinger. Av innganger på baksiden finner vi tre SCART (to RGB)-, to HDMI-, en komponent- og en VGA-inngang. På den ene siden er TV-apparatet utstyrt med kontrollknapper og støtte for minnekort av typen SD, mens den andre siden er velsignet med USB-port og inngang for S-video slik at du enkelt kan koble til digitalkameraet ditt.

Fjernkontrollen er flott og påkostet og har dedikerte knapper til de ulike inngangene. Sånt liker vi, og dessuten gjør den TV-apparatet behagelig enkelt å hanskes med.

Med unntak av en bemerkelsesverdig stor høyttaler under skjermen har apparatet et flott utseende. Ramma i svart pianolakk er et sikkert stikk designmessig. Du trenger ikke bekymre deg for at Hitachi 32LD9700 skal skjemme ut finstua.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Menyer.

Menysystemet er det samme som vi stiftet bekjentskap med hos plasmamodellen 42PD9700. Standardinnstillinger som kontrast og lysstyrke er plassert øverst i bildemenyen, og trykker du deg nedover kommer du til mer avanserte valg som virkelig lar deg finpusse på bildet.

Det eneste vi har å utsette på menyene er at Hitachi gjerne kunne brukt mer brukervennlige navn på den utvidede delen. Greit at innstillingene er avanserte, men de trenger ikke ha avanserte og utolkelige navn av den grunn. Her må du frem med manualen for å se hva de ulike forkortelsene står for.

Når det er sagt så skal Hitachi ha skryt for å tilby bildeinnstillinger som mange produsenter velger å gjemme bort i service-menyen. Justeringsmulighetene er enormt omfattende, men er du uheldig og roter det til er det heldigvis enkelt å tilbakestille innstillingene du har gjort.

Et lite tips: Vær forsiktig med svartforbedringsvalget da denne lett dreper mange detaljer i bildet.

TV-signaler.

Det er ikke vanskelig å se at Hitachi har pøst på med farger for å gi ekstra trøkk til bildekvaliteten. Av og til blir det nesten for mye av det gode, da rød-, blå-, og grønnfargen oppfattes som en smule intens og kunstig. Bildet plages av noe støy og artefakter, men totalinntrykket er at dette er et apparat som fint kan brukes til TV-bruk. Vi anbefaler dog på det sterkeste at du skaffer deg en digital dekoder dersom du fortsatt sitter på analoge TV-signaler.

DVD-signaler.

Bildet er ikke like levende under filmavspilling som vi husker fra Sony og Samsungs modeller, og ved rene overflater hender det at fargene bryter opp i bakgrunnen. Vi registrerer at Hitachien sliter litt med å beherske støy i bildet, men på trygg sitteavstand er ikke dette noe du vil plages nevneverdig av. Alt i alt er dette et absolutt godkjent resultat da TVen jevnt over leverer et stabilt bilde, og et stort pluss i margen noteres for betraktningsvinkelen som burde gjøre hele kompisgjengen din fornøyd uansett hvor de sitter i sofaen.

Et stort sprang i bildekvaliteten fikk vi når vi plugget til en HD DVD-spiller. Her klarer Hitachien å lire av seg et imponerende detaljnivå. HD DVD-versjonen av King Kong knuser glatt DVD-versjonen, men det var jo heller ikke så overraskende. DVD-spillerens arvtaker er absolutt ikke til å kimse av.

Xbox 360.

Hvis du liker sene kvelder i selskap med spillkonsollen, favorittspillet og en pose potetgull har du mange timer med moro i vente. Hitachien leverer et flott og imponerende bilde, som lett trigget wow-faktoren hos alle som kikket innom laben i løpet av testperioden.

Konklusjon.

Hitachi 32LD9700 tilbyr en haug avanserte justeringsmuligheter, som burde gi innstillingsnerdene mange søvnløse netter. Vi liker også at skjermen er godt utstyrt med tilkoblinger, i tillegg til mulighet for å stappe minnekort og USB-pinner rett til TVen for rask og enkel bildefremvisning.

Betraktningsvinkelen er dessuten noe av det beste vi har sett på en LCD-TV, noe vi kan takke den oppdaterte versjonen av IPS (In Plane Switching)-panelet for. Fjernkontrollen med sine AV-snarveier er også med på å trekke opp helhetsinntrykket.

Hitachien når dessverre ikke helt opp når det gjelder bildekvalitet. Her har produsenten litt å gå på for å kunne måle seg med konkurrentene. Vi savner mer smell og liv i bildet, som oppfattes litt traust og kjedelig selv på DVD-filmer av god kvalitet. Det hadde også hjulpet om støynivået var under bedre kontroll. Men resultatet er likevel godkjent, og med de rette signalene er dette en flott TV med mange muligheter.

Trykk her for flere TV-tester!