Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

TEST: HD-klar moro fra Epson EMP-TW700

Oppfølgeren til suksessen TW600 har endelig kommet.

Vi hadde forgjengeren EMP-TW600 på labben i begynnelsen av mars måned, og søskenlikheten er umiskjennelig. Utseendemessig er de to omtrent identiske og også fjernkontrollen ser helt lik ut, det er altså på innsiden at forandringene har skjedd.

LES OGSÅ:

Forskjellene i praksis.

Med 10.000:1 i kontrast lokker TW700 med dobbelt så høy kontrast som forgjengeren og plasserer seg altså i samme klasse som Hitachis PJ-TX300 projektor.

Spørsmålet er selvsagt om dette er merkbart i praksis.

Svaret er heldigvis ja, og det er spesielt i rom som ikke blir 100 prosent mørke at du ser forskjell. Her har nemlig TW700 langt mer å gå på enn lillebror TW600, noe som gjorde DVD-visningen av Sin City til en fornøyelse. Vi skal likevel ikke overdrive dette, for vår påstand er fortsatt at projektor-kvelden din blir langt mer vellykket om du har et helt mørkt rom. Det er likevel morsomt å konstatere at utviklingen fortsetter i riktig retning.

Projektoren har syv ulike farge moduser, noe som gjør det enkelt å finne noe som passer, selv for de som ikke orker å grave seg helt ned i de mer avanserte menyene. I vårt testrom syntes vi Theatre black 1 & 2 ga best resultat, men dette vil nok være avhengig av hvordan lysforholdene er i din stue.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trykk på videoknappen til venstre for å se video fra testen, eller trykk på de små bildene for å få STORE bilder av projektoren. Psst: Jo kjappere bredbåndslinje, jo bedre kvalitet kan du velge på klippet!

Ved PC-bruk virker Epsonen faktisk enda skarpere enn Hitachis siste modell, så til sofasurfing eller avspilling av HD-klipp via PCen er dette et godt valg.

Også når vi koblet til Xbox360en vår fikk vi fram smilet. Det er nemlig noe spesielt å spille COD3 med et så stort bilde, og selv om skarpheten ikke matcher de beste LCD-TVene oppleves dette som meget bra.

Dette liker vi.

Som vanlig på dagens projektorer er også denne fjernkontrollen bakgrunnsbelyst, og det er behagelig at den er utstyrt med egne knapper for de enkelte inngangene. Fjernkontrollen har i tillegg egne hurtigtaster for de vanligste innstillingsvalgene, noe som forenkler den daglige bruken.

Dette liker vi ikke.

TW700 oppleves som roligere enn forgjengeren, men det er ingen tvil om at den støyer mer enn Hitachien. Dette burde vært forbedret.

Du bør også være klar over at Epson-projektoren avgir en ekstrem varme via viften i fronten. I praksis avgir den såpass mye varme at du vil slippe å varme opp projektorrommet ditt framover. Hvorvidt dette er en fordel eller ulempe får bli opp til dere å avgjøre.

Oppsummering & konkurrenter.

Epson TW700 er bedre enn sin forgjenger, men ikke så dramatisk mye bedre at de som har TW600 bør bytte. Det er altså mer snakk om en forfining enn en revolusjon.

Sammenlignet med Hitachis projektor er den omtrent like god på DVD og HD-materiale. Men der Hitachien er langt mer stillegående, synes vi TW700 er bedre til PC-bruk. Her vil altså ditt bruksmønster, og ikke minst hvilket design du liker best bli avgjørende.

Vi har også testet designgodisen AN110 fra LG og IN72 og IN76 fra InFocus. Målt mot LGen har TW700 et bedre sortnivå og er ikke så kritisk til om det er litt lys i rommet. Utseendemessig er den imidlertid ikke så stilren, så her må du bestemme deg for hva som betyr mest.

IN72 fra InFocus faller utenfor fordi den ikke er HD-klar, mens IN76 (som forøvrig er en DLP-projektor) taper på at den fortsatt koster et par tusenlapper mer enn Epsonen.