Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

TEST: GN 9350 - headsettet for deg som er stinn

Bak den kryptiske betegnelsen finner du headsettet de ansatte drømmer om, men som bare sjefen får.

Tilbringer du store deler av dagen i telefonen er trikset å skaffe seg et velfungerende headsett før krampa setter inn. Og det er i denne øverste divisjonen, i hvert fall når det gjelder pris, at du finner GN9350.

LES OGSÅ:

Snasen lettvekter.

Lav vekt er alfa omega når det gjelder headsett, og utgangspunktet er enkelt; jo lettere jo bedre. Med kun 26 gram får derfor headsettet en bra start.

I pakken følger det for øvrig med ulike to ulike bøyler; en hode- og nakkebøyle, men vår favoritt er den lille enheten som bare festes på øret i beste Star Trek-stil (som på bildet øverst).

Trykk på de små bildene til venstre for STORE bilder!

Vanlig telefon og IP-telefon.

At GN 9350 er trådløs er ingen bombe, det er tilnærmet standard på headsett i den øvre prisklassen. Det som er spesielt er at du kan bruke headsettet både via det vanlige telenettet og til IP-telefoni.

Du switcher enkelt mellom de to ved å trykke på de to store knappene oppå basestasjonen. Basestasjonen kan altså stå oppkoblet permanent mot både fast telefonlinje og PCen din.

Kjører du windows XP trenger du heller ikke å installere drivere, her er det bare å plugge USB-pluggen rett i PCen, så vil maskinen gjenkjenne headsettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rekkevidden er oppgitt til 100 meter, og det virker også slik i praksis. Vi hadde i hvert fall meget god samtalekvalitet selv når vi gjemte oss bort i kontorkorridorenes irrganger. Sammenlignet med rene blåtann-sett er det ingen tvil om at GN-modellens løsning gir langt bedre lyd.

Taletiden er for øvrig oppgitt til 9 timer når du bruker telenettet, og 6 timer via IP-telefoni – det skulle holde for selv de mest intense av oss.

Automatisk lydregulering.

IntelliTone-finessen justerer automatisk lydnivået slik du vil ha det, slik at du selv slipper å justere på headsettet avhengig av om du prater med brautende Tom eller hviskende Sara. Praktisk.

Litt tungvint.

Det lønner seg å holde tungen rett i munnen når du kobler utstyret sammen, trikset her blir derfor å følge manualen slavisk. Innstillingsmenyen kommer opp på en bitteliten skjerm under dekselet på ladeenheten, og selv om det fungerer greit var det ikke like intuitivt som vi skulle ønske. I praksis betyr det at du må regne med litt prøving og feiling før alt blir som du vil.

Legg også merke til at du må trykke på OK-knappen for hver eneste endring du gjør, ellers vil ikke innstillingene bli lagret.

Dyr moro.

Prisen er dog headsettets store akilleshæl, billigste nettbutikk akkurat nå selger den til 3.738 kroner inkludert moms. Mye tyder derfor på at dette vil forbli et leketøy for sjefen.

Er du så heldig at din sjef er i det virkelig gavmilde hjørnet, kan du også friste skjebnen og be om en røravløfter til rundt 500 kroner i tillegg. Med den på plass kan du ta og legge på telefonen via selve headsettet, ikke så veldig avansert altså, så i praksis er dette et tilleggsutstyr du klarer deg fint uten.

GN 9350 fås via Hodesett.no.