TEST: Den beste barberingen?

TEST: Den beste barberingen?

Er du lei av høvel blir det ikke bedre enn dette.

Publisert

Etter 15 år med høvel var det ikke fritt for at vi smilte godt i skjegget over egenreklamen til Braun:

«Det dynamiske barberhodet skal nemlig pulsere i en takt på tusenvis av mikrovibrasjoner i minuttet, noe som skal få skjegghårene dine til å formelig reise seg og be om å bli kuttet.»

Ikke småtteri. Men funket det i praksis?

Dette liker vi.

Ja, den funker. Etter å ha brukt den daglig i over en måned er faktisk dommen at den barberer så tett at selv høvelelskeren i oss ble imponert.

Det vridbare hodet gjør det også lett å komme til overalt. I praksis var halsen det eneste stedet den viste antydning til lugging, og dette gjaldt kun hvis vi hadde spart opp mye skjegg. Til vanlig var altså dette et ikke-tema, og her gjør Pulsonicen en langt bedre jobb enn de andre barbermaskinene vi har vært borti. Sjekk videoen:


Selve barbermaskinen er forøvrig svært god å holde i, noe det solide gummigrepet på baksiden må få æren for. Vi liker også LCD-displayet nederst, som viser gjenværende batteritid og forteller deg om du bør rense maskinen eller ikke.

Når det gjelder rensefunksjoner får du flere valg:

Det kjappeste alternativet er å skylle barbermaskinens hode i springen, et svært praktisk alternativ når du er på reisefot. Men du kan også bruke den kombinerte lade- og rensestasjonen.

Clean&Renew. Du setter inn en beholder med renseveske i rensestasjonen, og deretter er det bare sette maskinen på plass. Avhengig av hvor skitten den er vil LCD-lampene blinke for å vise hvilket renseprogram som anbefales. Mens de vanlige renseprogrammmene tar opp mot 42 minutter, så finnes det heldigvis også en hurtigrens, som gjør jobben på mellom 30 og 40 sekunder.

Batteritiden er for øvrig svært god. 1 times oppladning gir opptil 50 minutters bruk, og har du dårlig tid vil fem minutters hurtigladning gi nok strøm til en barbering.

En annen ting globetrotteren i deg vil elske er det praktiske reisefutteralet, samt at maskinen har automatisk tilpasning til 100-240 volts elektrisk anlegg.

Konklusjon.

Vi har vært storfornøyd med barberingen under testperioden, det har både gått kjapt, effektivt og vært smertefritt.

Det største minuset er prisen på rundt 3.000 kroner, men regner du etter hvor mye du egentlig bruker på barberblader til høvelen din, så vil faktisk totalsummen bli noenlunde lik i løpet av en to-årsperiode.

Skal vi pirke litt kunne kanskje selve rensestasjonen vært litt mer elegant, og noen vil kanskje henge seg opp i at selve renseprosedyren bråker litt.

Likevel: Dette er rene bagateller, og Braun Pulsonic 9595 har detronisert Philips fra barberingstoppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer