TEST: Cowon D2 med Mini-TV

Med gratis TV-kanaler har en veldig god mediespiller blitt enda bedre.

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi var rett og slett storfornøyde da vi testet Cowon D2 som en ren MP3/mediespiller: Den gjør en svært god jobb når den spiller av videofilene dine, den har meget god batterikapasitet (10 timer kontinuerlig videoavspilling eller 52 timer med MP3!), viser bilde- og tekst-filer, har FM-radio og fungerer også godt som MP3-spiller. (Hele testen får du her!)

LES OGSÅ:

Men det stopper selvsagt ikke der, for med lanseringen av MiniTV får du også nyte godt av den innebygde TV-mottageren som finnes på DAB-versjonen av D2, og det er altså dette vi fokuserer på i denne runden.

MiniTV handler kort og godt om å se direktesendt TV på vei fra jobb, på sjøen, eller i bilen - kort og godt TV der du er altså.

Gratis TV, uten lisens

Ja, det er faktisk helt sant. Med Cowon D2 får nå alle som bor i Oslo-området seks gratis TV-kanaler, samt 15 DAB-radiokanaler.

(TV: NRK1, NRK2, NRK3, TV 2, TV 2 Nyhetskanalen og TV 3. DAB-radio: P4, NRK P1, NRK P2, NRK P3, NRK Gull, NRK Alltid nyheter, NRK mP3, NRK Super, NRK Klassisk, NRK Sport, NRK Jazz, NRK Båtvær, NRK Folkemusikk, NRK Oslofjord og NRK Sámi radio)

Totalt kan du altså meske deg med 21 radio- og TV-kanaler, noe som bør være midt i blinken når du sitter på bussen, eller i bilen (i baksetet selvfølgelig). Mer info om kanaler & dekningsområde på MiniTV får du her!

Så hvordan fungerer den?

Vi er positivt overrasket. Til tross for at du må nøye deg med engelsk eller svensk som skjermspråk er D2 så enkel i bruk at du ikke trenger bruksanvisningen.

Kanalsøket av TV og DAB-kanalene går raskt og smertefritt, og etter at det er gjennomført har du alle kanalene tilgjengelig ved å trykke to ganger på DMB-ikonet på den trykkfølsomme skjermen. Kanalskiftet tar cirka 2 sekunder og oppleves stort sett som smertefritt i praksis, vi hadde heller ingen problemer med synkroniseringen av lyd og bilde.

TV-signalene sendes altså via fire antenner som dekker Oslo-området (bilde av dekningsgraden får du i bildespesialen), og vi fikk f.eks. fint TV-bilde hjemme i heimen på Fjellhamar. Innendørs vil imidlertid signalkvaliteten være litt laber, men signalindikatoren i displayet fungerer godt og viser kjapt hvor du har signal og vice versa. Merk deg at du naturlig nok mister signalet når du kjører i en tunnel, så D2 fungerer dårlig på de sentrumsnære T-bane stasjonene.

I praktisk bruk fungerer imidlertid D2 fint. Vi kjørte flere bilturer på kryss og tvers i Oslo, og var glad for å konstatere at TV-signalet er på plass så lenge du holder deg utenfor tunnellene. Vi liker også at signalet kommer kjapt tilbake igjen når du kommer ut i dagslys, på dette punktet har mange GPS-enheter mye å lære.

image: TEST: Cowon D2 med Mini-TV

Konklusjon

Cowon D2 med DMB og DAB-mottager fås i 4, 8 og 16 GB-versjoner, og prisene starter på litt over 1500 kroner. Etter vår oppfatning er den definitivt verdt prisen om du bor i dekningsområdet. Her får du altså en god mediespiller som også har TV-funksjon, det er en svært god kombinasjon.

Hvis du allerede har en mediespiller eller bor utenfor dekningsområdet kan det imidlertid være lurt å vente litt til. DMB-mottagerne er nemlig så små at de forhåpentligvis snart vil være standard i mobiltelefoner og GPS-er. Har du litt tålmodighet kan det altså spare deg for en ekstra dings i lomma.

NB: Alle NRKs kanaler vil være gratis på MiniTV, men TV 2 og TV3 planlegger å ta betalt for sine kanaler når løsninger for kryptering og betaling er på plass, mer info om MiniTV får du her!