TEST: CinemaDrive 200

Frigjør deg fra datamaskinen.

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CinemaDrive 200 fra Doro er en konkurrent til Packard Bells Store & Play, som vi testet tidligere i år.

LES OGSÅ:

Konseptet er enkelt: En harddisk med innebygget MPEG-spiller kobles til TV-apparatet. Via et eget menysystem kan du så bla deg gjennom innholdet på boksen. Det følger med en fjernkontroll slik at du kan styre alt fra sofakroken.

På den måten slipper du å strekke kabel fra datamaskinen til TV-apparatet. Løsningen er også praktisk for deg som ikke har PCen stående i TV-stua, eller som ønsker en enkel måte å frakte med filmer og serier når du skal ut på reise.

Ekstern harddisk.

Harddisken spretter opp som egen partisjon i utforskeren når du kobler den til via USB. Deretter er det bare å dra filmer, serier, musikk og bilder over til boksen.

Systemet støtter følgende formater:

* Bilder: JPEG
* Musikk: MP3, OGG Vorbis og WMA
* Video: MPEG 1, 2, 4, XviD, M2V, DAT, VOB, IFO, ISO og DivX
* Undertekst: *.srt, *.ssa, *.smi, *.sub, *rt, *.jss og *.txt

Totalt kan du overføre 80 gigabyte, noe som holder til flere timer underholdning, men mange vil nok påstå at lagringskapasiteten er i minste laget i 2007.

Boksen har ikke batteri, så den må til enhver tid være koblet til strømnettet for å fungere, også når du overfører via USB.

I pakken følger det med S-video- og komponentkabel. Hva som skal inn hvor står forklart ved siden av kontaktene på harddisken. Merk at du må inn i setup-menyen og endre innstillingene dersom du ønsker å sende signalet via komponent. Der kan du også velge å sende signalet i 480p, 720p eller 1080i, samt justere andre innstillinger.

Du kan koble enheten til et stereoanlegg for surroundlyd (Dolby Digital 5.1). Koaksialkabel følger med. For å få til dette må du også her inn i setup-menyen og justere innstillingene.

Kjedelig menysystem.

Når du har koblet boksen til TV-skjermen er det bare å bla frem til riktig inngang og en rød velkomstskjerm vil lyse mot deg. Doro har ikke laget et spesielt moderne og tiltalende menysystem, det tør vi påstå. Her er den relativt lilla løsningen til Packard Bell bedre.

Menysystemet består av fanene Video, Audio, Photo og Playlist. Vi anbefaler at du oppretter mapper for hver og en av disse og legger filene i sine respektive mapper. Harddisken vil nemlig liste opp alle mapper som ligger på rotkatalogen, uansett hva de inneholder, så det kan lett bli kaotisk.

En annen ting vi må pirke på er at du må stoppe musikken dersom du ønsker å bla gjennom filer som ligger i andre faner.

Selve avspillingen går dog smertefritt. Her opplever vi ingen problemer, og det er bare å lene seg tilbake i godstolen.

Undertekst.

Systemet støtter subtitles, slik at du kan få undertekst til filmen dersom du skulle ønske det. Det er mulig å justere størrelse, posisjon og sync - sistnevnte i tilfelle lyden kommer før en person beveger munnen, eller omvendt.

Treg fjernkontroll.

Fjernkontrollen har de knappene du trenger for å kunne styre boksen fra sofakroken. Selv om vi synes den fungerer bedre enn fjernkontrollen til Store&Play, er den ikke perfekt. Av og til må vi trykke på en knapp flere ganger for at boksen skal reagere. Den er laget av plast og kjennes billig.

Selve boksen har ingen på-knapp, du er nødt til å skru den på med fjernkontrollen. Pass på at harddisken står vendt mot der du sitter. Mottakeren er nemlig plassert på fremsiden.

Konklusjon.

CinemaDrive 2000 er et bra konsept, det er det ingen tvil om. Men ikke alt er gull og grønne skoger, og da snakker vi primært om det gammeldagse menysystemet som ikke alltid er like samarbeidsvillig eller intuitivt. Fjernkontrollen kunne med fordel også fått en liten finpuss.

Men komponent-utgang med medfølgende kabel, og mulighet for surround-lyd trekker selvfølgelig opp. Det er også et stort pluss at boksen støtter undertekster (subtitles).

Harddisken har en utsalgspris på 2000 kroner.