Headsettet kommer i flere farger, og er behagelige å ha på hodet.Produktbilder: Per Ervland
Headsettet kommer i flere farger, og er behagelige å ha på hodet.Produktbilder: Per ErvlandVis mer

TEST: BTH-002 Blåtann-headset

Hør på musikk og prat i mobilen uten ledning.

Headsettet BTH-002 selges via den norske nettbutikken Mirakeldata til 795 kroner, og er et spennende alternativ til deg som er lei av kabelfloken som oppstår hver gang du skal spille musikk fra mobilen din. Her overføres nemlig lyden via blåtann, så i tillegg til å bruke headsettet til å prate i mobilen kan du altså også høre på musikken din – enten du nå har den på mobilen eller på PC-en.

LES OGSÅ:

Førsteinntrykk

Designmessig skiller hodetelefonene seg godt ut fra den gemene hop. I tillegg til standardfargen sort, kommer de nemlig også i rosa og blått. (Se bildespesial for eksempler)

I esken vår fulgte det kun med en USB-lader, men om du kjøper den vil det også følge med en standard batterilader. Kvalitetsmessig kjennes hodetelefonene helt ok ut, og de er behagelige å ha på hodet.

I bruk

Når du hører på musikk via headsettet dempes automatisk lyden når du aktiverer eller besvarer en innkommende samtale. Når samtalen er over fortsetter MP3-spilleren akkurat der du slapp. Dette fungerer bra i praksis.

Styringen av headsettet skjer via tastene på høyre side, og via enkle tastetrykk skal du her kunne besvare innkomne anrop, ringe opp siste nummer – samt justere volum og hoppe fra låt til låt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I teorien i hvert fall, for i praksis varierte funksjonene litt fra mobil til mobil:

• På Sony Ericsson K810i gikk alt etter planen: Etter å ha paret mobilen med headsettet, var det bare å trykke på knappene for å øke eller senke lyden, samt å skippe fra spor til spor.
• Også via laptopen vår fungerte dette fint, og ja; det er deilig å sitte foran PC-en og veksle mellom musikk og telefonsamtaler uten å vikle seg inn i ledninger.
• Har du derimot en iPhone bør du følge med. For selv om paringen gikk smertefritt, så fikk vi kun justert volumet. Skipping fra låt til låt gikk altså ikke.

Lydkvalitet på musikk

Det er sjelden noe engasjerer leserne som når vi er innom temaet lydkvalitet, og det blir sikkert tilfellet her også. Problemet er nemlig at lydkvaliteten på headsettet varierte kraftig mellom de tre kildene vi koblet til.

Fra PC-en og Sony Ericsson-mobilen var nemlig lyden helt ok, om ikke fantastisk. Etter vår erfaring får du fortsatt bedre lydkvalitet via et kablet headsett, men dette var definitivt akseptabelt med både antydning til bass og mellomtone. Lydmessig er dette f.eks ikke så veldig langt unna folkeheadsettet Koss portaPro.

På iPhonen var imidlertid opplevelsen en annen. Vi trodde først at alt var ok, men når vi sammenlignet nøyaktig samme MP3-spor på iPhonen og SE-mobilen/PC-en var forskjellene tydelige i iPhonens disfavør: Det var litt som å ha dotter i ørene, og bassen hørtes sprengt ut.

Konklusjon

På grunn av problemene nevnt over anbefaler vi ikke headsettet til deg som har iPhone, i følge Mirakeldata gjelder dette også mobiler fra HTC. Opplever du at headsettet ikke fungerer med din mobil, oppfordrer forøvrig Mirakeldata deg til å benytte deg av angrerettskjemaet følger med i pakken, sånn at du får pengene tilbake. Dette er greit å være klar over, siden du her ikke får prøvd headsettet før du kjøper.

Bortsett fra dette har vi ikke så mye klage på hvis du vil ha det trådløst i sommer. Batteritiden ser ut til å holde det som loves og liker du designet vil du helt sikkert takle prisen på 795 kroner, selv om du altså fortsatt får bedre lyd for pengene om du velger et headsett med ledninger.

BTH-002 selges hos Mirakeldata til 795 kroner.