TEST: Bose SoundDock

Vil du får mer ut av iPoden din? Bose SoundDock sørger for musikalske åpenbaringer.

Er det en ting iPoden har blitt kjent for, så er det alt ekstrautstyret du kan bruke altfor mye penger på. Noe av det vi har sett mest av er dockingstasjoner med integrerte høyttalere, der du kan plassere den lille MP3-spilleren for å kose deg med musikk uten å være avhengig av hodetelefoner.

LES OGSÅ:

Bose SoundDock har lenge vært tilgjengelig i hvit, men etter at Apple lanserte den sorte iPoden dukket det opp en versjon med tilsvarende farge. Systemet fungerer med alle iPoder som har tilkoblingskontakt i bunnen, og har en pris på 3200 kroner.

Strålende design.

Det første vi pakker ut av esken er selve SoundDocken. Veldig lekkert, tenker vi fornøyd, og gleder oss til å gi systemet hedersplass i stua. Den svarte, glinsende lakken og utformingen med avrundede kanter ser unektelig bra ut - perfekt til en minst like skinnende iPod.

Huff.

Det gode inntrykket revner når vi ser strømforsyningen som følger med. Dette er kraftige og store saker, og til og med ledningen ser ut til å ha tatt noen kakebiter for mye.

?Her er det ikke behov for batterier?, skryter Bose, men i stedet må du finne en smart måte å skjule den flere meter lange ledningen og feite strømforsyningen på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med tanke på at SoundDock skal passe til så godt som samtlige modeller, blir det nødvendigvis litt ledig plass når vi plasserer en heller slank Nano i docken. Resultatet blir best dersom du har en av de andre modellene, men det fungerer selvfølgelig bra uansett.

Mer huff.

For å kunne styre systemet fra sofakroken følger det med en fjernkontroll. Bose har tydeligvis brukt opp hele budsjettet sitt på selve SoundDocken, for her er det ikke mye kvalitet inne i bildet. Fjernkontrollen er en tynn, fislete og firkantet liten sak du må peke rett mot systemet for at det skal kunne motta signalene. Vi hadde en tendens til å holde den feil vei - av en eller annen grunn virket dette mest logisk - så her har man bommet litt også på brukervennligheten.

Fra fjernkontrollen har du tilgang til grunnleggende iPod-funksjoner som bytte av sang og volumstyrke. Dette fungerer som det skal, men du vil ikke ha noen mulighet til å vite hvilken sang som kommer etter den som faktisk spiller. Har du spilt deg gjennom et album, og vil høre på et nytt, må du dessuten bort til iPoden og velge dette manuelt. Det samme gjelder hvis du vil bytte mellom spillelistene dine. En litt irriterende begrensning, med andre ord.

Fantastisk lyd.

Lyden er det derimot ingenting å si på. Bose hevder selv at musikken vil fylle rommet, og det har de helt rett i. Bassen er tung og god, og lydbildet er særdeles rent, uten noen forstyrrelser. At den lille iPoden vår var i stand til å gi fra seg så mye lyd hadde vil aldri sett for oss.

Musikkspilleren mottar i tillegg alltid strøm så lenge den er tilkoblet SoundDocken. Dermed er iPoden alltid fulladet og klar til bruk når du skal ut på joggetur eller på reise.

Konklusjon.

Bose SoundDock slipper musikken på iPoden din fri, og fyller rommet den står i med upåklagelig lyd. Vi er derimot ikke like begeistret for fjernkontrollen, at vi må reise oss fra sofaen for å bytte album, og at strømforsyningen er overvektig som et Grete Roede-kurs.

Det er med andre ord litt som står igjen før en slik høyttalerløsning fungerer skikkelig.

Vi synes dessuten prisen er i drøyeste laget. Drøye 3000 kroner er en stiv pris å betale for et slikt system, men vi lar likevel det lekre designet og den gode lyden veie tungt, og deler gladelig ut en firer.

P.S.: Du kan selvfølgelig få kjøpt ekstrautstyr til ekstrautstyret. Hvis du vil reise rundt med Bose SoundDock, kan du skaffe deg en spesialdesignet veske til rundt 200 kroner.