Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

TEST: B&Os superanlegg i Audi S8

Til 56.000 kroner har bilstereoen fra B&O omtrent samme pris som en vanlig bruktbil. Bli med inn i de rikes verden.

Vi fikk bli med da våre kollegaer i DinSide Motor prøvekjørte Audis nye og elleville luksusmaskin S8, den store biltesten kommer i neste uke, men her får du vår erfaring med rosinen i pølsa, nemlig det hårete lydanlegget.

LES OGSÅ:

Kombinasjonen fet motor og Quattro har lenge gjort Audis toppmodeller til en solekar favoritt både hos styreledere og sjokkbrekkranere. Og bare så du vet det; med dette bilstereoanlegget fra B&O kommer legendestatusen til å øke ytterligere.

Obligatorisk.

For egen regning er det ikke til å komme ifra at prisen på B&O-anlegget lugger, men det spiller strengt tatt ingen rolle. For med en startpris på 1.7 millioner vil ikke kundegruppen som vurderer en S8 bli skremt av ynkelige 58.000 kroner ekstra. Det hører liksom med i totalpakken; på lik linje med varmekablene foran garasjen og det utendørs svømmebassenget på hytta.

Som nevnt kommer bilgutta med selve biltesten i neste uke, her nøyer vi oss derfor med å minne om litt tørre fakta: S8 har en Lamborghini V10 motor på 450 hk under panseret og omtrent alt du kan tenke deg av finesser og snasne detaljer. Herlig, ikke sant? (Sjekk videoen til venstre for en omvisning i stilig interiør.)

Ekstremlyd.

Så hva får du egentlig for penga? Svaret er enkelt. Du får nemlig mye:

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Det er totalt 14 høyttalere rundt omkring i bilen, og de synlige dør- og hattehyllekabinettene er i lekker, og meget solid aluminiumsutførelse.

    Ser du på videoen til venstre og i bildespesialen vil du også legge merke til hvordan de lekre fronthøyttalerne elegant stiger opp fra dashbordet når anlegget slås på, for så å forsvinne like diskrèt ned igjen når anlegget slås av.

    Her er det bare en ting å si: Griselekkert.

  • Hver og en av de 14 høyttalerne har sin egen dedikerte digitalforsterker, noe som totalt gir bilen en samlet forsterkereffekt på nesten 1000 watt. Og folkens; her er det ekte watt og ikke Biltema-watt. CD-skifteren tar forøvrig seks plater om gangen og er lett tilgjengelig via hanskerommet, mens hjernen i anlegget ligger godt skjult til venstre i bagasjerommet.
  • Lyden justeres automatisk etter hastighet og bakgrunnslyd. Og du har også fire ulike moduser, slik at lyden kan spesialtilpasses etter hvor mange passasjerer det er i bilen – og hvor de sitter.
  • B&O-anlegget er selvsagt helintegrert med resten av Audis MMI-system. Du bruker altså den samme styringsenheten i midtkonsollen som du ellers bruker når du skal høre på radio, se på TV eller bruke bilens GPS-system, og all informasjon kommer opp på LCD-skjermen i front.

Hva med lyden?

Selvfølgelig låter det bra, og når dine venner blir med tur vil de garantert stotre fram et «fantastisk», hvis de klarer å skjule misunnelsen sin vel og merke.

Lydbildet oppleves som stramt, noe som gjør at detaljene og smånyansene i musikken kommer svært så tydelig fram. Dette er ikke dagligdags i en bil, og B&O skryter da også av at de har laget helt tette høyttalerkabinetter for å unngå uønsket resonans i bilen — det tror vi er et sjakktrekk.

Det er likevel ikke til å komme ifra at anlegget er et B&O-produkt på godt og vondt. Som alle andre hi-fi purister der ute etterstreber nemlig B&O nøytralitet, og skal det trekkes for noe er det at det som låter nøytralt ikke alltid låter grisefett. Du kan selvsagt øke bassen her også, men basstrykket kommer aldri til å riste deg ut av posisjonen i setet. Et lite minus for gærne heavy-rockere med andre ord, men helt uten betydning for deg som prioriterer ren og detaljert lyd.

Konklusjon.

Kombinasjonen av Audi S8 og B&O passer perfekt for målgruppen, og vil være et must for aksjemeglere og andre wannabees som drømmer om en fast plass i styret, eller bare vil ha den kuleste totalpakka når de parkerer bilen på Ustaoset sammen med resten av nikkers-adelen påsken 2007.

Heldiggriser.

Øverst i venstremargen får du video fra testen og kan selv se hvor lekkert anlegget er integrert med resten av interiøret - (og som vanlig; jo kjappere bredbåndslinje du har - jo bedre kvalitet kan du velge på filmen).

Vil du heller se på bilder får du også en gigantisk bildespesial til venstre her.