Test av Pinell iConnect

Mangler du DAB og nettradio i stua? Da kan dette være noe for deg.

Test av Pinell iConnect
Publisert

De fleste receivere har i dag kun FM-radio, og det er fortsatt få som leveres med nettradio-mulighet. Savner du DAB-radio og nettradio er det likevel ingen grunn til å fortvile, det finnes nå svært mange små enheter som gir deg muligheten. iConnect fra Pinell er en av dem.

Hva får du?

iConnect er en liten (ca 9X8X4 cm) mottagerenhet med innebygd FM og DAB-tuner, nettradiofunksjon, samt muligheten til å streame musikk fra PC eller Mac.

Den leveres med fjernkontroll, men mangler høyttalere. iConnect må altså kobles til en receiver eller forsterker for å gi lyd, og leveres både med en analog og en digital (optisk) lydutgang. Det følger forøvrig med analoge lydkabler i pakken.

Prisen ligger idag på rundt 1.100 kroner i nettbutikkene, men vi har også sett den nede i 1.000 kroner. Spørsmålet er selvsagt om den er verdt kronene - for på dette området er det som sagt mange gode alternativer.

Men hvordan virker den?

For det hjelper fint lite med utallige funksjoner, om produktet er tungvint i bruk.

Førsteinntrykket er heldigvis positivt. Vi plugger i strømadapteret, kobler til receiveren og slår på med fjernkontrollen. Menyene er norske, bruksanvisningen likeså, og skjermmenyen er så selvforklarende at vi er koblet til husstandens trådløse nett i løpet av to til tre minutter.

Dette klarer alle.

Test av Pinell iConnect

Vi er imidlertid ikke helt fornøyd med LCD-skjermen. At den er uten farger kan vi leve med, og det er heller ikke noe å si på selve skjermmenyene - som er akkurat så logiske som vi forventer i dag.

Problemet er at det som står på skjermen omtrent er uleselig på avstand, og vi kommer tilbake til hvorfor det blir litt slitsomt i lengden lenger ned.

Mange muligheter, men..

Som nevnt foregår all betjeningen av iConnect via fjernkontrollen. Ved å trykke på Mode-knappen veksler du mellom FM, DAB, Nettradio og streaming-funksjonen:

FM & DAB: iConnect har en liten antenneledning som stikker ut på baksiden, og signalkvaliteten vises i displayet om du er i tvil. I min stue var det kun FM som fungerte optimalt, men dette vil selvsagt variere med signalforholdene der du bor.

FM og DAB-muligheten fungerer helt ok, men vi synes det er litt synd at du bare kan lagre åtte favorittkanaler (per inngang) på de numeriske tastene.

Nettradioen Spør du oss er det nettradio-delen som er rosinen i pølsa her. Her kan du velge og vrake i utallige radiostasjoner basert på geografi, sjanger eller popularitet, og det er relativt enkelt å bla seg gjennom menyene. Også her synes vi imidlertid at det er lite å bare kunne lagre åtte favorittkanaler, vi noterer også at det tar mellom fire og fem sekunder å skifte mellom radiokanalene.

Streamingfunksjonen: I likhet med Squeezebox Duet får du også tilgang til musikken du har lagret på din PC eller Mac. Det er flere muligheter å gjøre dette på, men det enkleste er å aktivere mediedeling i iTunes og Windows Media Player, noe også vi gjorde:

Et par tastetrykk på fjernkontrollen, og vips kunne jeg bla gjennom og spille av all musikken fra mitt musikkbibliotek. Tilsynelatende velstand altså, men her får dessverre iConnect en kraftig ripe i lakken.

For utrolig nok mangler fjernkontrollen både play/stopp-knapper og skip-mulighet.

Når du sitter i sofaen og hører på musikk fra PC-en er det jo praktisk å kunne hoppe videre til neste låt, men slike knapper mangler altså helt. Nå kan du selvsagt bruke fjernkontrollen og bla deg gjennom musikkbiblioteket, for så å aktivere neste låt. Men siden det omtrent er umulig å lese av displayet fra sofakroken blir dette unødvendig tungvint.

Også når det gjelder formatstøtte ble vi litt forvirret av iConnect. I følge spesifikasjonene skal den kun takle MP3 og WMA. Vi hadde imidlertid ingen problemer med å spille av våre filer i Apple Lossless eller WMA Lossless, og det er jo bra. Selve displayet på iConnect viste imidlertid aldri høyere bitgrad enn 192 kbps og oppga konsekvent MP3 som codec.

Konklusjon

Hvis du savner DAB og nettradio-mulighet i stua gjør iConnect en grei jobb. Men som en velfungerende musikkstreamer faller den dessverre gjennom.

Savnet av dedikerte Play, stopp og skip-taster på fjernkontrollen er rett og slett spikeren i kista når skjermen ikke er av bedre kvalitet.

Klarer du deg uten DAB-mulighet, (og strengt tatt: Hvem trenger DAB i stua når du får nettradio?) anbefaler vi deg å gå for Squeezebox i stedet.

De fungerer rett og slett mye bedre som mediestreamere, og gjør akkurat det samme på nettradio-bitten. Vår favoritt Squeezebox Duet gir deg også fjernkontroll med egen LCD-skjerm (les testen her) og er etter vår mening definitivt verdt en tusenlapp ekstra.

Oppdatert 16:30: Synes du dette blir for dyrt kan du også kjøpe den billigste Squeezeboksen til under tusenlappen, se vår gamle test her. Men merk deg at dette kun er for selve receiveren, altså uten fjernkontroll. Siden alle Squeezeboxene kan styres via applikasjoner fra AppStore kan det imidlertid være et billigere alternativ for deg som allerede har en iPod Touch eller iPhone.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer